Sosyal Medya

Android

Huawei TomTom ile anlaştı, Navigasyon konusunda Google alternatifi

Huawei TomTom ile anlaştı, Navigasyon konusunda Google alternatifi bulundu. Huawei Telefonlarında Navigasyon için TomTom Kullanacak.

Huawei TomTom ile Anlaştı, Navigasyonda Google Alternatifi Belli Oldu

Huawei, Google ile olan sıkıntılardan dolayı navigasyon ve trafik bilgileri için ABD dışı bir uygulama geliştirici ile anlaştı.

Huawei, Google ile arasındaki bağı giderek kopardığına göre, navigasyon alternatifi olarak bir başka uygulama arayışına girmiş ve daha önceden TomTom ile anlaşmış. Açıklama TomTom tarafından geldi ve anlaşmanın detaylarına dair fazla bir bilgi paylaşılmadı.

TomTom, Çinli üreticinin uygulamaları için haritalar, navigasyon ve trafik verileri sağlamak üzere Huawei ile bir anlaşma yaptığını açıkladı. TomTom’dan Remco Meerstra’ya göre düzenleme bir süre önce yapıldı ancak şimdiye kadar açıklanmamıştı.

Huawei’nin bu tip bir ortaklığa gitmesi şaşırtıcı değil. ABD’nin Huawei’yi güvenlik kaygılarıyla ilgili olarak kara listeye almasıyla; Çinli üretici ya küresel bir navigasyon ortağı bulmalı ya da harita yazılımının en iyi şekilde sınırlı bir kullanımı kabul etmeliydi. TomTom’un navigasyon konusunda işini iyi yaptığı biliniyor. Bu bağlamda Google uygulamaları olmadan küresel bazda nasıl bir akıllı telefon satışı yapacak merak konusu ancak navigasyon konusunda artık endişelenmesine gerek yok. TomTom bu işi iyi yapıyor en az Google kadar…