Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Hücre Büyüklüğündeki Robotlar Hastalık Bulmaya Yardımcı Olabilir

Hücre Büyüklüğündeki Robotlar Hastalık Bulmaya Yardımcı Olabilir. Araştırmacılar Miniskül devrelerini kolloidlere bağlamanın bir yolunu buldu. Hücre büyüklüğündeki robotlar hastalık bulmaya yardımcı olabilir.

Hücre büyüklüğündeki robotlar vücudunuzda hastalık bulmaya yardımcı olabilir

Bir MIT araştırma ekibi, miniskül devrelerini kolloidlere bağlamanın bir yolunu buldu. Hücre büyüklüğündeki robotlar hastalık bulmaya yardımcı olabilir.

Küçük robotlar yeni bir şey değil, bu alanda bir çok örnek var ancak MIT araştırmacıları muhtemelen bu alanda en küçük robotları yaratmış durumdalar. Mikroskopik, hücre büyüklüğündeki elektronik devreler, kolloidler üzerinde dolaşan iki boyutlu malzemeden yapılmış, sıvı veya havada asılı kalabilen çözünmeyen parçacıklar olarak tanımlanıyor.

Bu küçük cihazlar ortamlarını algılayabildiğinden, çevresel verileri depolayıp, hesaplama görevini yürütebilir; petrol veya gaz boru hatlarında sızıntı olup olmadığını kolaylıkla algılayabilir. Kimyasal bir rafineride, zararlı yan ürünleri veya hatta hastalığın erken tespiti için insan sindirim sistemini algılamak için havaya yerleştirilebilirler.

MIT’den Michael Strano, bir blog yazısında “Tam ve sağlam elektronik devrelerin kolloidal parçacıklar üzerine aşılanması için yöntemler bulmak istedik” dedi. “Kolloidler ortamlara erişebilir ve diğer materyallerin yapamadığı şekillerde seyahat edebilir.”

Önceki araştırma çabaları gibi hareketliliğe odaklanmak yerine, mevcut grup robotlarını daha işlevsel hale getirdi. Cihazlar, hesaplamalar ve bellek depolama için izin vermek için robotların devrelerine elektrik sağlayan küçük bir fotodiyot kullanarak kendi enerjilerini üretiyor.

İnsan vücuduna yerleşmeleri belki zaman alabilir ancak hücre büyüklüğündeki robotların yeni kullanım alanının ortaya çıktığını söyleyebiliriz.

MIT News