Sosyal Medya

Samsung

iFixit: Samsung Galaxy Fold “Alarm Verici Derecede Kırılgan”

Samsung'un yeni amiral gemisi son derece kırılgan bulundu. iFixit: Samsung Galaxy Fold "Alarm Verici Derecede Kırılgan", şimdi ne olacak?

Samsung Galaxy Fold’un ne derece kırılgan olduğunun tespiti yapıldı

iFixit: Samsung Galaxy Fold “Alarm Verici Derecede Kırılgan”.

iFixit tarafından parçalarına ayrılan Samsung’un yeni amiral gemisi; katlanabilir akıllı telefon Galaxy Fold daha satışa çıkmadan eleştirilerin odağına tüm hızıyla yerleşiyor.

Öncelikle teknoloji yazarlarının testleri içi gönderilen ilk cihazlarda ortaya çıkan, bir günlük kullanımda bile ekranlardaki kırılma de deformasyon geri bildiriminden sonra resmi tanıtım etkinlikleri bir süre ertelenmişti.

Samsung’un Galaxy Note 7 sonrasında yaşadığı skandalları biliyoruz. Şirket bu konuda şimdi daha temkinli hareket etmek isteyebilir. Katlanabilir akıllı telefon yarışında ön sıralarda yer almak adına aceleci davranması yine başını yakabilir.

Tüm bunların yanın iFixit tarafından parçalara ayrılan Galaxy Fold’un aslında şirket tarafından resmi tanıtımının neden ertelendiği şimdi daha iyi anlaşılıyor. Zira iFixit tasarımın özellikle menteşe çevresinde “korkutucu derecede kırılgan” olarak nitelendiriyor.

Asıl katlama mekanizması sağlam gibi görünse de (muhtemelen uzun vadede aşınmaya karşı savunmasız), giriş koruması yoktur – kir kolayca içeri girebilir ve potansiyel olarak menteşe ile plastik OLED ekran arasında sıkışmalara yol açabilir.

İlk bulgular incelenen ilk birimlerin başarısızlığını açıklamaya yardımcı olabilir. Verge’den Dieter Bohn bahsettiği piksel kırdıran ekran üzerindeki şişliğin bu nedenle olması mümkün. Aynı şekilde katlanan ekranın toz veya suya karşı dayanıklılık derecesinin düşük olması aslında şaşırtıcı değil.

iFixit gibi bu konuda uzman bir markanın tespitini muhtemelen Samsung dikkate alacaktır. Tüm dünyanın kullanımına sunmak yeni bir skandallar silsilesini başlatabilir.

iFixit