Sosyal Medya

iPhone

İlk Hindistan Üretimi iPhone, iPhone SE Olabilir, Made-in-India iPhone!

İlk Hindistan Üretimi iPhone, iPhone SE Olabilir, Made-in-India iPhone! Hindistan Üretimi iPhone geliyor. 1.3 Milyarlık Hindistan Pazarı!

Apple’ın Hindistan Üretimi ile cihazı iPhone SE olabilir.

Apple’ın ilk Made-in-India Cihazı iPhone SE olabilir. İlk Hindistan Üretimi iPhone, orta sınıfta lider Çin markalarını darbe vurabilir. Çin menşei markalar orta segmente pazar lideri durumunda.

Reuters‘a konuşan bir endüstri yetkilisine göre, Apple, Güney Hindistan’ın Bangalore kentinde iPhone SE’yi üretmeye başlamış durumda.

Haber, iki hafta önce Apple’ın Nisan ayı sonuna kadar Hindistan’da telefonlar fabrikası kurma haberlerini doğruluyor. Karnataka eyaletinin (Bangalore’un bir parçası olduğu) bakanlığı görevini yürüten Priyank Kharge, şirketin yakında üretim operasyonlarını başlatacağı sinyalini verdiğini önce tweetledi ve daha sonra sildi.

Economic Times, bugün erken saatlerde, Cupertino merkezli firmanın Tayvanlı üretici Wistron tarafından ele alınacak bir tesiste 300.000 ila 400.000 iPhone SE birimi inşa etmeyi umduğunu bildirdi. Ancak, şirketin Hindistan Ülke Direktörü Sudipto Gupta, Digit’e dün böyle bir planın farkında olmadığını söyledi.

İlk Hindistan Üretimi iPhone, iPhone SE!

iPhone SE ile Hindistan üretimlerini başlatmak Apple için bencede oldukça mantıklı. Zira Çin Menşei’li markalar için burası inanılmaz büyük bir pazar. iPhone SE’de Apple’ın daha düşük bütçeler ile sattığı bir cihaz olarak karşımızda duruyor.

Daha yeni amiral gemisi modellerinden daha ucuz ve daha küçük olan 2016’nın başında gelen SE, güçlü bir A9 işlemci ve 4 inçlik Retina ekrana sahip ve 12 megapiksellik kamerasıyla 4K video çekebiliyor.

İlk Hindistan Üretimi iPhone, yüzde 12 vergi avantajı sunacak!

Başlangıçta yaklaşık 582$’dan satışa sunulmuş olan iPhone SE, Hindistan üretimi olduğunda zaten yüzde 12’lik bir vergi avantajı da sağlamış olacak. Şu aralar fiyatı yaklaşık 30.000 RS yani 447$ civarında.

Bu hamle, Apple’ın iTunes ve Apple Music gibi hizmetleri içeren ekosisteme daha fazla Hintli müşteri getirmesine yardımcı olabilir.

Apple uzun zamandır Hindistan Pazarına girmeye çalışıyordu. Şirket, daha önce bir vergi muafiyeti ve Hindistan’ın imalat sektörüne giriş yolunu açmak için ilgili istisnalar da dahil olmak üzere teşvikler aramıştı.

Apple to start India manufacturing in coming months with iPhone SE: source on Reuters