Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

İmar duyuruları ve encümen kararları Endeksa’da

Yapay zeka ile değer tahmini yapan Endeksa ve yapay zeka destekli veri keşfi, arşivi ve koruma hizmeti veren GEODI, gayrimenkul sektörüne değer katacak bir iş birliğine imza atı.

Endeksa ve GEODI’den sektöre değer katacak iş birlikteliği

İmar duyuruları ve encümen kararları Endeksa’da…

Yapay zeka ile değer tahmini yapan Endeksa ve yapay zeka destekli veri keşfi, arşivi ve koruma hizmeti veren GEODI, gayrimenkul sektörüne değer katacak bir iş birliğine imza atı. Bu iş birliği ile açık kaynak verilerde yer alan parsel ve konut hareketleri 7/24 yapay zeka teknolojisi ile toplanıyor ve Endeksa üye kullanıcıları bölgede yayınlanmış imar duyuruları, encümen kararları gibi tüm resmi duyurulara da kolayca ulaşabiliyor.

Bölge bazında gayrimenkul değeri ve öngörülerinin yanı sıra otomatik değerleme modeli ile özellikleri girilen gayrimenkulün saniyeler içinde değerinin hesaplanmasına imkan veren Endeksa, GEODI teknolojisi ile açık kaynak verilerde yer alan parsel ve konut hareketlerini topluyor. Toplanan veriler, hem Endeksa‘nın otomatik gayrimenkul değerleme algoritmalarına girdi olarak kullanılıyor hem de Endeksa kullanıcılarına sunuluyor. Endeksa, tüm Türkiye’ye yaygın binlerce emlak danışmanının yanı sıra, bireysel kullanıcılar, inşaat geliştiriciler, finansal kuruluşlar, perakende firmaları ve kamu kurumlarına hizmet veriyor. GEODI teknolojisi ile sunulan yeni özellik ile Endeksa üyeleri bölgede yayınlanmış imar duyuruları, encümen kararları gibi tüm resmi duyurulara kolayca ulaşabiliyorlar.

Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt,

İş birlikteliğini değerlendiren Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt,

“Endeksa, kurulduğu günden bu yana sektörün teknoloji odaklı gelişimi ve verinin demokratikleştirilmesini amaçlıyor. Bu anlamda, gayrimenkul sektörü ile ilgili sunduğumuz analiz ve özelliklerle sektör paydaşlarına destek oluyoruz. GEODI ile yaptığımız iş birlikteliği ile yine sektöre katkı sağlayacak önemli bir özelliği hayata geçirdiğimiz için çok mutluyuz. Önümüzdeki dönemde GEODI ile geliştireceğimiz farklı özellikleri de kullanıcılarımıza sunacağız.” derken;

Dece Yazılım Kurucusu ve Genel Müdürü Serdar Ak

Dece Yazılım Kurucusu ve Genel Müdürü Serdar Ak ise,

“GEODI yapay zeka ve doğal dil işleme ile veri keşfi yapan bir motor. Endeksa, GEODI ile açık kaynak verilerde yer alan parsel ve konut hareketlerini topluyor ve yapay zeka modeline girdi olarak kullanıyor. Veri akışı çok hızlı, bu nedenle verilerin manuel işlenmesi pratik olarak mümkün değil. GEODI bu işi otomatik olarak 7/24 yapıyor. GEODI teknolojisinin sektörün en önemli oyuncularından Endeksa’da kullanılmasından dolayı çok gururluyuz.” şeklinde konuştu.