Sosyal Medya

Donanım

Insta360’ın gimbal web kamerası, gövdesi olmayan DJI Pocket 2’ye benziyor

Insta360 Link, 3 eksenli bir gimbal ile 4K özelliğini birleştirmiş yeni bir web kamerası. Bu nedenle gövdesi olmayan DJI Pocket 2'ye benziyor

Insta360’ın gimbal web kamerası, gövdesi olmayan bir DJI Pocket gibi

Insta360 Link, diğer birçok web kamerasından da daha büyük bir sensöre sahip.

Insta360 genelde 360 kameraları ve aksiyon kameralarıyla tanınıyor, bu yüzden bugün ilk özel web kamerası ürününü piyasaya sürdüğünde bir çok kişiyi şaşırttı. Hemen belirtelim, Insta360 Link, 3 eksenli bir gimbal ile 4K özelliğini birleştirmiş yeni bir web kamerası. Bu nedenle temelde gövdesi olmayan bir DJI Pocket 2 gibi…

Insta360 rakiplerine göre kullandığı 1/2 inçlik daha büyük sensörler kullanması ile biliniyor. Buna örnek vermek gerekirse, denenmiş ve test edilmiş Logitech Brio‘da yalnızca 1/4 inçlik bir sensör bulunuyor ve daha yeni olan OBSBOT Tiny 4K’da 1/2,8 inçlik bir sensör bulunuyor. Böyle bakıldığında Link, doğruluk ve dinamik aralık açısından her ikisinden de daha iyi performans göstermesi beklenir.

Insta360, uzaktan çalışma çağında çok ihtiyaç duyulan iki adet gürültü önleyici mikrofon da eklemiş durumda. Insta360 Link, yerleşik ekran klipsi kullanılarak bir monitöre asılabilir veya standart 1/4 inçlik montaj ile herhangi bir standa da takabilirsiniz. Ardından, cihazın AI algoritmasının yüzünüzü izlemesine izin vermek yeterli. Bu sayede kamera sizi çerçevenin merkezinde tutmak için etrafında kaydırma ve dijital olarak 4x‘e kadar yakınlaştırma yapabilir. AI özelliği aynı zamanda yakınlaştırma ve uzaklaştırma için hareket kontrolünü ve beyaz tahtayı etkinleştirmeyi de destekliyor. Projektörlerdeki otomatik trapezoid düzeltmeye benziyor.

Gizlilik için bir özellik var ve dikkat çekici… Insta 360 Link, gizlilik adına 10 saniye boyunca hareketsiz kaldığında kamerasını otomatik olarak aşağı doğru yönlendiriyor.

Link Controller yardımcı yazılımı parlaklık, pozlama, beyaz dengesi ve daha fazlası gibi çeşitli görüntü parametrelerini ayarlamanıza olanak tanıyor. Daha yüksek kare hızları için daha düşük çözünürlüklere de geçebilirsiniz — 1080p ve 720p 60 fps iken, 4K’da yalnızca 30 fps.

DeskView Modu!

DeskView Modu, yüzünüz ve masaüstünüz arasında hızlı bir şekilde geçiş yapmanızı sağlıyor, bu da her zamanki sunum ve anlatınızı biraz daha kullanışlı hale getirecek bir özellik.

Ayrıca, belirlenmiş beyaz tahta alanınızı izlemek için Beyaz Tahta Modu , dikey yönde canlı akış için Portre Modu ve konunuzu tablette (sizin) göstermek için Bağlantınızı aşağıya doğru yönlendirmek için Tepegöz Modu gibi modları da var. Gerekirse de, güçlü arka ışık durumunda da HDR modunu değiştirebilirsiniz, ancak bu yalnızca 1080p veya 720p çözünürlükte kullanılabilir ve 30 fps ile sınırlandırılmış durumda.

Uyumluluk

Insta360 Link, hem macOS hem de Windows’ta Zoom, Microsoft Teams, Skype, Google Meet ve diğer video konferans platformlarıyla uyumludur.

Son olarak Fiyatı için web sitesinde 300 dolarlık bir fiyat belirtilmiş.