Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Instagram 2MB’lık lite uygulamasını Hindistan’da tanıttı

Instagram 2MB'lık lite uygulamasını Hindistan'da tanıttı. Instagram Başkan Yardımcısı Vishal Shah, bu duyuruyu Facebook Fuel for India sanal.

Instagram 2MB’lık lite uygulamasını Hindistan’da tanıttı

Instagram bugün Hindistan’da Android kullanıcıları için lite uygulamasını test ediyor. Uygulama, bellek ve boyut kısıtlamaları olan telefonlara hitap etmek için 2MB’nin altında boyutlandırılmıştır.

Instagram Başkan Yardımcısı Vishal Shah, bu duyuruyu Facebook Fuel for India sanal etkinliğinde yaptı.

Mayıs ayının başlarında Facebook, Instagram lite uygulamasının önceki sürümünü sonlandırdı ve yeni bir yinelemenin çalışmalarda olduğunu söyledi . Eylül ayında Instagram lite’nin yeni bir versiyonu ön plana çıktı. Ancak söz konusu açıklamayla bu konuda yapılan ilk resmi açıklama.

Yeni uygulama, Yayınlar ve Hikayeler gibi daha belirgin özelliklere sahip, ancak Makaralar ve IGTV gibi diğer şeyleri atlıyor. Ayrıca  Hikayeler oluştururken efektlere ve >AR tabanlı çıkartmalara erişemeyeceksiniz

Bu yeni uygulama ile sosyal medya devi artık Facebook , Messenger ve Instagram için lite uygulamalara sahip.

Fotoğraf paylaşım sosyal ağı, daha önce de Hindistan üzerinden birkaç özelliği piyasaya sürdü. Temmuz ayında, birkaç ay sonra küresel olarak piyasaya sürülmeden önce, TikTok rakibi Reels‘i bu ülkede ilk kez tanıttı .

Uygulama Bangla, Gujarati, Hintçe, Kannada, Malayalam, Marathi, Pencapça, Tamilce ve Telugu dillerinde sunulacak. Hindistan’da iseniz, uygulamayı indirebilirsiniz burada .