Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Instagram SIM Korsanlığına Karşı 2 Faktörlü Kimlik Doğrulamayı Geliştiriyor

SIM kartının kopyalanmasına karşı Instagram Yeni Önlemler Geliştiriyor. Instagram SIM Korsanlığına Karşı 2 Faktörlü Kimlik Doğrulamayı Geliştiriyor.

 

Instagram, SIM korsanlığına karşı korunmak için iki faktörlü kimlik doğrulamasını geliştiriyor.

Instagram SIM Hacking – SIM korsanlığına karşı önlemlerini artırıyor. İki faktörlü koruma geliştiriliyor.

TechCrunch haberine göre Instagram, telefon numarası gerektirmeyen iki faktörlü kimlik doğrulama çözümü üzerinde çalışıyor.

Bugünün erken saatlerinde Motherboard‘ta yayımlanan SIM hacking – SIM korsanlığı soruşturmasından kısa bir süre sonra Instagram daha güvenli bir koruma yöntemi üzerinde çalıştığını doğruladı.

Diğer sosyal medya platformları gibi, yaklaşan seçenek Google Authenticator ve Authy gibi kod oluşturma uygulamalarıyla kimliğinizi doğrulayabilmenizi sağlayacaktır. Instagram’dan bu söz konusu yeni onay mekanizmasının, bu soruşturma kapsamında istenmiş olma ihtimalide yüksek.

Yine de şirketin uzun süredir telefon numarasının ötesinde bir güvenlik sistemi üzerinde çalıştığı da görülüyor. Bu arada Mühendis ve araştırmacı Jane Manchun Wong Instagram’ın Android APK kodunda güncellenmiş iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini keşfetti ve Twitter üzerinden yayımladı.

Instagram SIM Korsanlığına Karşı 2 Faktörlü Kimlik Doğrulamayı Geliştiriyor – Telefon numarasız iki faktörlü koruma

Şu anda, hesabınız ile ilişkilendirilmiş bir telefon numarasıyla kimliğinizi doğrulayabildiğiniz sürece Instagram, hesabınızı kurtarmanıza ve yeni cihazlarda oturum açmanıza izin veriyor.

Ancak, MotherBoard makalesinin belirttiği gibi, yeni bir çevrimiçi hırsızlık formu, bilgisayar korsanlarının bir kullanıcının telefon numarasına yasadışı olarak erişmesini ve yeni bir SIM kartla ilişkilendirilmesini sağladı.

Bunu bir gsm operatörün müşteri hizmetleri temsilcisini arayarak sizin hakkınızda elde ettikleri bir kaç kişisel veri ile yapmaları mümkün görünüyor. bu sayede yeni SIM sizin numaranız ile ilişkilendiriliyor.

Bu durumu fırsata çevirmek isteyen bilgisayar korsanları. Instagram, Twitter ve değer sosyal medya hesaplarınızı bu sayede ele geçirebilir ve bunu maddi kazanç için size karşı kullanabilir. Birçok teknoloji şirketi bildiğiniz gibi SMS tabanlı iki faktörlü kimlik doğrulamasını güvenlik açığına karşı koruma sağlamak için geliştirmiştir. Ancak açıkları onun da yok değil.

Instagram SIM Korsanlığına Karşı 2 Faktörlü Kimlik Doğrulamayı Geliştiriyor