Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Instagram’dan Yorum Kapatma ve Gizli Hesap İçin Yeni Özellikler Geliyor

Instagram, yeni güncellemesinde, yorum kapatma ve gizli hesap sahipleri için takipçi çıkartma özellikleri kullanıcılara sunulacak.

Instagram’ın önümüzdeki günlerde yayımlanacak güncellemesinde, yorum kapatma ve gizli hesap sahipleri için takipçi çıkartma özellikleri kullanıcılara sunulacak.

Instagram, son aylarda kullanıcıların kötüye kullanımla mücadele etmesine izin veren araçları kullanıma sunduklarını açıkladı. Şirket yeni güncellemenin önümüzdeki haftalarda kullanıma açılacağını duyurdu.

Daha önce, belirli kelimeleri engelleme özelliğini devreye alan sosyal medya platformu, yeni güncelleme ile yorumları devredışı bırakma özelliğini tüm kullanıcılara açıyor. Kullanıcılar bir gönderi oluştururken “Gelişmiş Ayarlar” kısmında yorum kapatma seçeneğini görebilecek. Bunun yanında, yapılan yorumları beğenme seçeneği de yeni güncelleme ile kullanıma sunuluyor.

Yayımlanacak yeni güncelleme ile gizli hesap kullanıcıları da bir takım yeni özelliklere sahip olacak. Daha önceden izin verdiğiniz bir takipçiyi, takip listenizden çıkarmak isterseniz, yeni güncelleme ile bu özelliği kullanmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca listeden çıkarttığınız kullanıcıya herhangi bir bildirim gönderilmiyor.

Gönderilen içerik ve yorumlardan, kişinin güvenliği için endişe ettiğiniz, kendinize zarar vermesinden korktuğunuz kullanıcıların paylaşımlarını incelenmek üzere Instagram’a, isimsiz olarak bildirebileceksiniz. Instagram, kullanıcıya yardım edebilecek kaynak ve kurumlarla bağlantı kuracak bir ekibin 7 gün 24 saat çalıştığını açıkladı.