Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Intel, Apple’ın M1 işlemcisini açık bir tehdit olarak görüyor!

Intel nihayet M1 konusunda ne kadar endişeli olduğunu ortaya koydu. Zira uzun süredir bu konuda sessiz. Yayınladığı performans kıyaslamaları.

Intel, M1 endişelerini bir dizi kıyaslama ile ortaya koyuyor!

Intel, Apple’ın M1 işlemcisini açık bir tehdit olarak görüyor!

Dünyanın en önemli işlemci üreticilerinden birisi Intel, Apple’ın M1 işlemcisi hakkında hiç söz etmedi. Endişeleri olup olmadığı yada buna karşılık verip veremeyeceği merak ediliyordu. Intel’in M1 işlemcisi hakkında endişeli olup olmadığı yayınlattığı bir dizi kıyaslama haberi ile ortaya çıkmış oldu… İşte detaylar…

PC World ve Tom’s Hardware, Intel’in 11. nesil Core i7 dizüstü bilgisayar işlemcilerinin M1’den daha hızlı olduğunu gösterdiğini iddia ettiği bir dizi kıyaslama haberi  paylaştı.

İddia edilen sonuçlar, Intel’in bir Chrome tarama testinde, Office 365 görevlerinde, Adobe yaratıcı uygulamaları ve yapay zekada Apple’ın M1 işlemcisinin önüne geçtiğini söylüyor. Oyun konusunda ise bir şey denmemesine rağmen Intel’in bazı oyunların Mac’lerde olmadığına vurgu yapması da ilginç. Intel pil ömrü konusunda da Apple’ın iddialarının doğru olmadığını Intel Core i7’den daha iyi değil demeyi tercih ediyor.

Intel ayrıca harici monitörler için daha iyi destek ve kendi eko sistemindeki dokunmatik dizüstü bilgisayarlar konusundaki uyumluluk ve güçlü performansa da dikkat çekiyor.

Ancak gerçek şu ki bu kıyaslama metodolijisi hakkında da endişeler oluştu. Birincisi, Intel, hem kendi CPU’ları hem de Apple’lar için testler arasında donanımı değiştirdi. Örneğin, daha uzun ömürlü Pro yerine pil ömrü testi için bir MacBook Air kullandı. Intel ayrıca, Intel’in donanım hızlandırmasını kullanan birkaç testten biri olan Topaz Labs AI testi gibi bileşenlerini özellikle iyi kullanan bazı testleri de seçti.

Anlayacağınız kimse benim yoğurdum ekşi demiyor. Ancak Intel’in böyle bir kıyaslama sunması esas ilginç olan. Intel Apple işlemcilerini açık bir tehdit olarak gördüğünü ortaya koyuyor ve gelecekte rakibine bugünkü gibi yumuşak davranmayacağını şimdiden söyleyebilirim.