Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Otomobillere internet Geliyor, Intel iki yeni işlemci duyurdu

Intel Akıllı Otomobil Pazarına Interneti Bu İşlemciler ile getiriyor. Otomobillere Internet E3900 ve A3900. Arabada internet artık mümkün.

Intel akıllı otomobillere internet getirecek iki yeni işlemcisini duyurdu. A3900 ve E3900.

Uzun yıllardın PC pazarını domine eden Intel satışları günden güne azalan PC pazarından farklı pazarlara kayıyor. Gözünü akıllı otomobil pazarına diken teknoloji devi otomobillere internet getirecek Intel A3900 ve E3900 isimli iki yeni Atom işlemcisini duyurdu.

Yeni işlemcilerde E3900 içerisinde otomobillere internet getirecek nesneler ve giyilebilir cihazlar ile bağlantılar sağlayabilecek özellikler içeriyor.

atom-3900-2x1

Otomobillere internet getirecek işlemci E3900!

A3900 ise akıllı otomobil uygulamaları için tasarlanmış. Bu iki yeni işlemci otomobillere ayrı bir güç ve konfor sağlayacak.

Dört çekirdekli ve 2.5 GHz hızındaki E3900, internet nesneleri alanındaki tüm yükü üstlenecek işlemci olacak. İşlemci aynı anda üç farklı ekranda görüntü verebilecek grafik kapasitesine de sahip.  A3900 ise Araç içi dijital sistemler ve yardımcı uygulamalara destek verecek.

Arabada internet artık çok daha kolay olacak.

Geçen yıl ki gelirinin %40’ın IoT pazarından elde eden Intel bu pazardaki hakimiyetini daha da artırmayı hedefliyor. Özellikle otomobillere kolayca internet getirebilecek yeni işlemci ile bu sıçramayı çok daha ileri götürmek istiyor.

Otomobillerin Qualcomm’u olmaya kararlı!

New Intel Atom Processor E3900 Series: Enabling Next Generation of Smart and Connected IoT Devices

Intel blog