Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Qualcomm’un 6GHz WiFi Teknolojisi: daha fazla kapasite daha az parazit

Qualcomm'un 6GHz WiFi Teknolojisi: daha fazla kapasite daha az parazit. Qualcomm, yeni açılan 6GHz bandını hızlı bir şekilde ele geçirmeye..

Qualcomm’un Yeni teknolojisi daha fazla kapasite ve daha az parazit vaat ediyor.

Qualcomm, yeni açılan 6GHz bandını hızlı bir şekilde ele geçirmeye hazırlanıyor ve oldukça yoğun WiFi ağlarıyla uğraşanlar için iyi haber… Yeni teknoloji ile daha fazla kapasite daha az parazit…

Qualcomm, kapasite ve performansı önemli ölçüde artırmak için yeni WiFi 6E standardını kullanan mobil sistemleri (FastConnect 6900 ve 6700) ve yönlendirici platformlarını (Networking Pro 1610, 1210, 810 ve 610) kullanıma sunuyor.

Yeni frekans aralığı, 2.4GHz ve 5GHz WiFi’nin iki katından daha fazla kapasite vaat ediyor ve parazitin mevcut cihazlara göre çok daha az olması hedefleniyor.

Networking Pro platformu yeni cihazların; birçok cihazın aynı ağı paylaşabileceği mesh ağlar ve diğer WiFi kurulumları için özellikle yararlı olacağını belirtiyor. Qualcomm, aynı anda 16’ya kadar WiFi 6E akışı ve 10.8Gbps’ye kadar maksimum hız vaat ediyor. Teorik olarak, güvenilir, kullanışlı bir ağ korurken aynı anda 2.000 kullanıcıya kadar oynatılabilir.  Öyle yada böyle daha verimli Wifi ağları 2020 sonlarına doğru bizleri bekliyor olabilir.