Sosyal Medya

Donanım

Intel Six-Core i9 CPU Dizüstü Bilgisayarlarda Kullanılmaya Başlıyor

Intel Six-Core i9 CPU Dizüstü Bilgisayarlarda Kullanılmaya Başlıyor. Intel Six-Core i9 CPU, Laptoplar da Kullanılmaya Başlıyor!

Intel Six-Core i9 CPU, Laptoplar da Kullanılmaya Başlıyor!

Intel Six-Core i9 CPU Dizüstü Bilgisayarlarda Kullanılmaya Başlıyor.

Dizüstü bilgisayarlar için en yeni 8. nesil Core i9 yongaları ile Intel, daha fazla masaüstü benzeri performansı dizüstüne sunmaya odaklanmıştır.

Şimdi ise yeni altı çekirdekli canavar işlemci, Core i9-8950HK işlemcisi, Intel’in çılgın 18 çekirdekli masaüstü yongasının özelliklerini taşıyor.

Genel Performans göz önüne alındığında Intel Core i9 mobil işlemci CPU’su 7. nesil i7 işlemcide yüzde 29 daha hızlı olduğu iddia ediliyor.

Örneğin; Total War: Warhammer II oynarken% 41 daha iyi; Adobe Premiere Pro’da 4K video düzenlerken yüzde 59 daha hızlı. Oyun performanslarının çok daha iyi olduğunu göz önüne alırsak oyuncular ve içerik oluşturucular için artık bulunur bir nimet.

OverClock Mümkün!

8950HK, 4.8GHz’e kadar tek çekirdekli Turbo Boost hızlarına sahiptir ve tamamen kilidi açılmıştır, bu sayede kolayca overclock edebileceksiniz.

Bunlara ek olarak, Intel ayrıca bugün ana dizüstü bilgisayarları ve masaüstlerini hedef alan yeni 8. nesil çipleri piyasaya sürüyor. Şirketin üst düzey seçenekleri, hatta düşük güçlü ultra taşınabilir seçenekleri kadar heyecan verici değiller; ancak ortalama beklentiler için alışveriş yapan kullanıcılar için hala kayda değer yükseltmeler mevcut.

Tüm yeni işlemciler ve beraberindeki yonga setleri, bilgisayarınızın performansını hızlandıran temel olarak büyük önbellek modülleri olan Intel’in Optane teknolojisini destekleyecek. Özellikle daha yavaş mekanik sabit disklerin performansını önemli ölçüde hızlandırabildikleri için dizüstü bilgisayarlarda özellikle faydalıdırlar.

Intel, 1 terabaytlık sabit disk ve bir SSD önyükleme diski kullanırken, oyun seviyelerinin Core i7 8750H’de 4.7 kat daha hızlı yüklenmesine yardımcı olduğunu iddia ediyor.

Engadget