Sosyal Medya

Donanım

Intel’in Masaüstü 9. Nesil Yongaları 128GB RAM Destekliyor

128GB RAM Kullanmak için INTEL Xeon İşlemci Kullanmak Zorunda Değilsiniz. Yeni Intel 9. Nesil Yongalara bu büyüklükte Bellek Kullanımına Müsade Ediyor. Intel'in Masaüstü 9. Nesil Yongaları 128GB RAM destekliyor.

Artık Bu Kadar Çok Belleği İşlemek için Xeon İşlemcilerine İhtiyacınız Kalmayacak!

Intel‘in Masaüstü 9. Nesil Yongaları 128GB RAM Destekliyor.

Bugüne kadar Intel’in ana işlemcileri 64GB RAM’den fazlasını Desteklemedi. Desktop Modellerinde bu durum aslında bir sıkıntıya neden olmuş değil. Ancak gelecekte profesyonellerin daha fazlasını isteyeceği aşikar.

Neyse ki Intel 9. Nesil Masaüstü işlemcilerinde bu soruna bir çözüm üretiyor. Şirket, masaüstü 9’uncu nesil Core işlemcilerin 128 GB’a kadar DDR4 RAM’i desteklediğini AnandTech’e onayladı. Şirketin daha yeni, daha yoğun bellek teknolojisi bunu mümkün kılıyor. “Birkaç ay ‘süresinde” bir güncelleme, ekstra üst sınırı etkinleştirir.

Bu genişleyen desteğin avantajlarından yararlanmak için dört DIMM yuvası olan bir anakarta ihtiyacınız olacak ve ilk 128 GB konfigürasyonlarının çok pahalı olacağından şüpheniz olmasın.

Yine de, bu meraklıları ve profesyoneller için iyi bir haber. Bugüne kadar Intel işlemcili sistemlerinizde 128GB kullanmayı isteyorsanız, bir Xeon işlemciye ihtiyacınız var.

AnandTech