Sosyal Medya

Otomobil

INTERCITY İSTANBUL PARK’tan Açıklama!

Hiçbir kurumdan maddi destek almadan, tamamen kendi imkanlarımızla 2020 ve 2021 yıllarında Türkiye’ye kazandırdığımız, dünyanın en çok takip edilen motor sporları organizasyonu Formula 1 yarışlarına ilişkin Tosfed başkanının çeşitli platformlarda vermiş olduğu yanıltıcı beyanlara yönelik açıklama yapma gereği duyulmuştur.

INTERCITY İSTANBUL PARK’TAN AÇIKLAMA 

Hiçbir kurumdan maddi destek almadan, tamamen kendi imkanlarımızla 2020 ve 2021 yıllarında Türkiye’ye kazandırdığımız, dünyanın en çok takip edilen motor sporları organizasyonu Formula 1 yarışlarına ilişkin Tosfed başkanının çeşitli platformlarda vermiş olduğu yanıltıcı beyanlara yönelik açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Kamuoyu tarafından da bilindiği üzere, yıllardır ülkemize getirmeye çalıştığımız organizasyonun kontratları Formula 1 yönetimi ile Intercity İstanbul Park arasında yapılmıştır. Bu süreçte Tosfed yarışların sadece sportif hizmetlerini vermekle yükümlü olup, bunu da ‘’fahiş fiyatlarla’’ Intercity İstanbul Park’a fatura ederek bedelini almıştır.

Son günlerde Tosfed başkanının çeşitli mecralarda söylediğinin aksine, Formula 1’i ülkemize getirme noktasında kendisinin herhangi bir olumlu etkisi olmamıştır. Üstelik Intercity İstanbul Park tarafından ülkemize kazandırılan Formula 1 yarışlarına ilişkin tüm süreçlerde ayrıca ‘’köstek’’ olmuştur.

Tosfed başkanının hatırladığımız tek ‘’katkısı’’ yarış sürecinde çakarlı araçlar ve korumalarla birlikte pistin girişinde oluşturdukları kaos ile bulunduğu konuma yakışmayacak şekilde, kapıda işini yapmaya çalışan görevlilerle ettiği kavgalar ve kendisi hakkında bu olayla ilgili yapılan savcılık şikayetidir. Bulunduğu makamın vermiş olduğu sorumluluğu taşıyamayan Tosfed başkanı, yalan beyan ve açıklamalarıyla bu hassas sürece zarar vermeye devam etmektedir.

Tosfed başkanı, Intercity İstanbul Park’ın işletmesinin federasyona teslim edilmesini söylerken; 2 milyon metrekareden büyük bir alan üzerine kurulu, her yıl milyonlarca dolar işletme gideri olan bir tesis olduğundan da ne yazık ki habersiz durumdadır. Kendisine ‘’biz çökeriz, devlete ödetiriz’’ düşüncesiyle dile getirdiği talihsiz taleplerini bir an önce tekrar değerlendirmesini öneriyoruz. 9 yıldır sahip çıkıp başarı ile yönettiğimiz Intercity İstanbul Park’a ödediğimiz kira bedelinin yanı sıra, tüm tesisin bakım ve onarım ihtiyaçları için bugüne kadar harcanan miktar şu an itibariyle 85 milyon dolara ulaşmıştır. Ülkemizin en değerli yatırımlarından biri olan Intercity İstanbul Park’ın, federasyon tarafından bu bedeller karşılanarak işletilmesi imkansızdır. Ayrıca şahsi menfaatler ve egolar uğruna, yaklaşık 50 milyon dolar bütçeli bir yarış olan Formula 1 için kamu kaynaklarının heba edilmesini teklif etmek ve hatta düşünmek bile vatana millete ihanettir.

Her şeyi devletten bekleyerek, Formula 1 organizasyonu için gerekli girişimlerde bulunabileceklerini ifade eden Tosfed başkanı sanki yarışı getirebilecek bir yetkisi ve gücü varmış gibi algı operasyonu yürütmektedir.

Tosfed başkanına tavsiyemiz, Formula 1’in Türkiye’ye kazandırılması ve başarıyla gerçekleştirilmesi konusunda son iki yıldır devam eden ‘’rol çalma’’ çabasından derhal vazgeçerek, Türkiye’den gitmesine sebep oldukları Formula 1 ‘den çok daha küçük bir organizasyon olan Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) geri kazandırılması için çalışması olacaktır.

Bugüne kadar pistimiz, yüzbinlerce kişinin ağırlandığı festivallerden, farklı sektörlerden markaların kurumsal etkinliklerine, kurumsal sosyal sorumluluk projelerinden, otomotiv sektörü için büyük önem arz eden Ar-Ge faaliyetlerine, ulusal ve uluslararası birçok motor sporları etkinliğinden, 200’den fazla sporcu yetiştirdiğimiz Intercity Cup özel marka kupalarına kadar birçok farklı etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Bunların yanında Intercity İstanbul Park Sürüş Akademisi bünyesinde bugüne kadar toplam 300 bin kişiye farklı araç kategorilerinde güvenli sürüş eğitimleri vererek, trafik güvenliğine katkı sunma noktasındaki faaliyetlerimize de hız kesmeden devam ettiğimizi belirtmek isteriz.

Intercity İstanbul Park olarak en büyük dileğimiz; Formula 1 yarışlarının ülkemizde uzun vadeli bir kontratla garanti altına alınması, dünyanın göz bebeği İstanbul’un bu vesileyle milyarlarca kişiye en güzel haliyle tekrar sunulmasıdır. Bu kapsamda her zaman ifade ettiğimiz gibi, kamunun güçlü organizasyonel desteği ile özel sektörün maddi gücünün bir araya geldiği iş birliği en doğru model olacaktır.

Intercity İstanbul Park olarak bugüne kadar olduğu gibi önümüze çıkarılan tüm engellere rağmen, işimize odaklanarak Türkiye’ye, Türk sporuna ve otomotiv sektörüne hizmet etmeye devam edeceğimizi belirtir, Formula 1 ve farklı uluslararası motor sporları organizasyonlarının tekrar ülkemize getirilmesi noktasında çalışmalarımızın sürdüğünü ifade etmek isteriz.

Saygılarımızla,

Intercity İstanbul Park