Sosyal Medya

iPhone

iOS 10 iPhone 5’e Yaradı, Batarya Daha Verimli Hale Geldi!

iOS 10 iPhone 5'e Yaradı, Batarya Daha Verimli Hale Geldi!

iPhone 5’i daha uzun süre kullanmak için iOS 10 yükleyin! iOS 10.0.2 iPhone 5’e yaradı, batarya kullanım süresi arttı.

Yayımlanan ilk resmi iOS 10 güncellemesi iOS 10.0.2’den sonra iPhone 5 S kullanıcıları batarya kullanım sürelerinin uzadığını gözlemledi.

iOS 10 iPhone 5’e yaramış görünüyor. Kullanıcılar eskisine göre batarya süresinin ciddi şekilde arttığını belirtiyor. Bataryanın daha verimli hale gelmesinin sebebi ise yeni işletim sisteminde uygulamaların daha az enerji tüketmesi olarak gösteriliyor.

ios-10-iphone-5

iOS 10.0.2 iPhone 5’e daha çok yaradı.

Yayımlanan iOS 10.0.2 güncellemesi ile kullanıcıların cihazlarına kulaklık takmasının ardından yaşanan problemler düzeltilirken, iCloud fotoğraf arşivi için de iyileştirmeler yapıldığı duyurulmuştu. Ancak görünen o ki uygulamalarında yapılan performans ve batarya kullanım konusundaki iyileştirilmeler özellikle eski cihazlarda çok daha belirgin olarak hissediliyor.

iOS 10.0.2’yi Nasıl Yükleyebilirsiniz.

iPhone 7 alanlar veya eski iPhone 5 sahipleri için Ayrıca iOS 10.0.2 güncellemesi, iCloud fotoğraf arşivinde yaşanan sıkıntıyı da çözdü. Bazı kullanıcılar iCloud fotoğraf arşivlerine girdiklerinde uygulama kapanıyordu. Güncellemeyle artık arşive sorunsuz şekilde girebileceksiniz.

ios-1002-guncelleme_1

Bu güncellemenin güvenlik içeri için lütfen şu web sitesine gidin:
https://support.apple.com/tr-tr/HT201222

Yazılım güncellemeleri nasıl alınır?

Apple ürününüzün güvenliğini sürdürmek için yapabileceğiniz en önemli şeylerden biri yazılımlarınızı güncel tutmaktır. Apple ürünlerinizi nasıl güncelleyeceğinizi öğrenmek için:

Aygıtınızı kablosuz olarak güncelleme

Güncelleme olduğunu bildiren bir ileti alırsanız Şimdi Yükle’ye dokunun. Aşağıdaki adımları da izleyebilirsiniz:

  1. Aygıtınızı güç kaynağına takın ve Wi-Fi ile internete bağlanın.
  2. Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme’ye dokunun.
    iphone6s-ios10-settings-general-software-update
  3. İndir ve Yükle seçeneğine dokunun. iOS’un güncelleme için daha fazla alana ihtiyaç duyduğunu belirten ve bazı uygulamaları geçici olarak kaldırmanızı isteyen bir ileti görüntülenirse Sürdür’e veya İptal’e dokunun. iOS kaldırdığı uygulamaları daha sonra yeniden yükler. İptal’e dokunursanız bir sonraki aşamada ne yapmanız gerektiğini öğrenin.
  4. Şimdi güncellemek için Yükle’ye dokunun. Alternatif olarak Sonra’ya dokunabilir ve Bu Gece Yükle’yi veya Daha Sonra Anımsat’ı seçebilirsiniz. Bu Gece Yükle’ye dokunursanız yatmadan önce iOS aygıtınızı güç kaynağına takmanız yeterlidir. Aygıtınız gece otomatik olarak güncellenir.
  5. İstenirse parolanızı girin. Parolanızı bilmiyorsanız ne yapmanız gerektiğini öğrenin.