Sosyal Medya

iPhone

iOS 14 ve iPadOS 14’ün Beta’sını Kullanıma Sunuldu, Kayıt Ol, Yükle!

iOS 14'ü denemek isteyenler için Beta Programı herkes için kullanıma sunuldu. iOS 14 ve iPadOS 14'ün Beta Kayıt İşlemi Nasıl Yapılır?

Apple’ın iOS 14 ve iPadOS 14 herkese açık beta’ları bugün kullanıma sunuldu

Apple, WWDC açılış notu sırasında iOS ve iPadOS’ta çok sayıda dramatik değişiklik duyurdu – genişletilmiş widget desteği, iPhone’lar için bir Uygulama Kütüphanesi, iPad için Apple Pencil’ın yeni bir paketi ve çok daha fazlası vardı…

iOS 14 ve iPadOS 14’ün son sürümleri henüz bir kaç ay daha mevcut olmayacak olsa da, Apple’ın bu kadar yaygara kopardığı yeni değişiklikleri görmek için sabırsızlanan herkes için Resmi Beta sürümü programı herkes için kullanıma sunuldu…

Öncelikle Merak Etmeyin! Bu yeni yazılımı hissetmeye ve bu yeni özellikleri kullanmaya başlamak için en yeni iPhone veya iPad donanımına ihtiyacınız yok!

iOS 14 ve iPadOS 14 Beta sürümünü hangi cihazlara yükeleyebiliriz?

Özellikle 2015 model iPhone 6s ve iPhone 6s Plus ve yukarısı iOS 14’ü yükleyebilir. iPad tarafında ise 6 yaşındaki iPad Air 2 bile iPadOS 14’ü kullanabilir.

iOS 14 public beta ile uyumlu iPhone modelleri:

iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro Max
iPhone 11
iPhone XS
iPhone XS Max
iPhone XR
iPhone X
iPhone 8
iPhone 8 Plus
iPhone 7
iPhone 7 Plus
iPhone 6s
iPhone 6s Plus
iPhone SE (2. nesil)
iPhone SE
iPod touch (7. nesil)

Apple Beta Yazılım Programına Kayıt Olmak için Ne Yapmak Gerekiyor?

Yeni yazılımı denemek isteyenler Apple’ın Beta Yazılım Programına Buradan Kayıt Olabilir.

Bu yapıldıktan sonra, tek yapmanız gereken cihazlarınızı kaydettirmek, beta profilini yüklemek ve bu işlemlerin sonunda yazılım güncellemesini çalıştırmaktır.

iOS ve iPadOS güncellemelerinin geliştirici sürümlerini, piyasaya sürüldükleri andan beri aşağı yukarı kullanıyoruz. Bu beta sürümlerinde bir şeylerin ters gidebileceğini sakın unutmayın!

Beta sürümlerini yüklemeden önce kesinlikle cihazınızın bir tam yedeğini almayı da unutmayın!

Benden hatırlatması…

Adım Adım iOS 14 Public Beta Sürümü Yükleme Nasıl Yapılır?

  1. https://beta.apple.com/sp/betaprogram/ adresine Apple kullanıcı kimliğinizle giriş yapın! Guide yanındaki Enroll Your Devices’ı tıklayın!
  2. beta.apple.com/profile linkinden Beta yüklemek için Profili indirin. Bunu iPhone cihazından yapabilirsiniz.
  3. Ayarlar altında Profil resminizin altında bu indirdiğiniz profil görünecek ve oradan “Yükle” diyerek profili yükleyin.
  4. Daha sonra Genel > Yazılım güncellemeye gittiğinizde iOS 14 Public Beta 2 sürümünü indirebilirsiniz.. 4.2 GB büyüklüğünde…