Sosyal Medya

iPhone

iOS 15 yayınlansa bile iOS 14 güncellemeleri devam edecek!

Kullanıcılar, iOS 15 güncellemesi gelene kadar iOS 14'ü güncel kullanmaya devam edebilecek. Kullanıcılar iOS 15'in yeni özelliklerine hazır olana kadar eski sistemlerini kullanmak isteyebilir.

iOS 15 yayınlansa bile iOS 14 güncellemeleri devam edecek!

Kullanıcılar, iOS 15 güncellemesi gelene kadar iOS 14’ü güncel kullanmaya devam edebilecek. Kullanıcılar iOS 15’in yeni özelliklerine hazır olana kadar eski sistemlerini kullanmak isteyebilir. Bunun nedeni özellikle en son iOS güncellemesinden sonra bazı cihazlarda yavaşlama gibi bir dizi sıkıntılar çıktı. Bu nedenle iOS 15’i yüklemek konusunda endişe edenler için iOS 14 sürümünde kalmak daha iyi olabilir bu süreçte de güvenlik güncelleştirmeleri iOS 14 için devam edecek. Örneğin bugün iOS 14.6 ile yeni güncelleme yayınladı.

Özetle sebebi ne olursa olsun, bazı kullanıcılar bir süreliğine de olsa eski iOS sürümünde kendilerini daha güvende hissedebilir. WWDC etkinliğinin bir parçası olarak Apple, bu sefer iOS 15’ten sonrada iOS 14 güncellemesine devam edeceğini duyurdu.

“iOS artık Ayarlar uygulamasında iki yazılım güncelleme sürümü arasında bir seçim sunuyor. En son özellikler ve en eksiksiz güvenlik güncellemeleri seti için yayınlanır yayınlanmaz iOS 15’in en son sürümüne güncelleme yapabilirsiniz. Veya iOS 14’te devam edin ve bir sonraki ana sürüme yükseltmeye hazır olana kadar önemli güvenlik güncellemelerini almaya devam edin.”

Artık, yeni bir işletim sistemi sürümünü yeniden öğrenmeden veya iOS 15 ile iyi çalışmayan uygulamalardaki verileri potansiyel olarak bozmadan gerekli güvenlik güncellemelerini almaya devam edebilirsiniz.