Sosyal Medya

iPhone

iOS 9.1 Beta 2 Kullanıcılara Sunuldu!

Apple, iOS 9.1 Public beta 2 yani iOS 9.1 açık beta 2 sürümünü yayınlandı.

Apple, iOS 9.1 Public beta 2 yani iOS 9.1 açık beta 2 sürümünü yayınlandı.

Apple’ın dün yayınladığı yeni işletim sistemi iOS 9.1 beta 2 sürümünün ardından, kısa bir süre önce de iOS 9.1 Public beta 2 yani iOS 9.1 açık beta 2 de yayınlanmış oldu!

iOS 9.1 Public beta 2 yayınlandı!

Daha önce de açıklandığı üzere iOS 9.1 sürümü, iOS 9 üzerine çok büyük yenilikler getirmiyor. Buna karşın iOS 9.1 ile gelecek dikkat çeken yenilikler arasında, yeni iPad Pro için daha fazla aksesuar desteği ve Yeni Emoji paketi bilgisi yer alıyor.

Beta ve Public Beta’nın farkı nedir?

Bilindiği gibi Apple, genelde hem beta hem de Public beta sürümlerini yayınlayarak, final sürümü öncesi yazılımlarını ve işletim sistemi sürümlerini test ediyor ve hata gidermeleri uyguluyor. Apple’ın beta süreçlerine katılmak için ise, Apple geliştiricisi olmak koşulu bulunuyor. Bunun bedeli ise yıllık 99 Dolar olarak talep ediliyor.

Öte yandan Public Beta programı için ise, Apple geliştiricisi olmak şartı koşulmuyor. Dolayısıyla herkes katılabileceği gibi, beta uygulamalar ve işletim sistemi sürümlerini test etmek için, 99 Dolar ödemekte gerekmemiş oluyor.

Eğer sizde Apple’ın, iOS 9.1 Public Beta 2 sürümüne katılmak istiyorsanız, buradaki adres aracılığı ile kayıt olabilir ve Public Beta süreçlerinde yer alabilirsiniz.