Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

iOS 9.3 Safari Hatası Hala Çözüm Bekliyor

Apple kullanıcıları iOS 9.3’ten çok çekecek gibi. 

Son dönem Apple’ın çıkardığı yazılım güncellemelerinden en çok hata ve kullanıcı tepkisini çekmeyi başaran iOS 9.3 yeni bir problemi çözüm bekliyor.
Cihazları kilitlenen bazı eski iPad model kullanıcılarının sorunlarını çözmek için iOS 9.3’ün yeni bir sürümünü yayınlamış olan Apple’ın karşısına şimdi yeni bir problem çıkmış gibi görünüyor. Bu problem neticesinde Safari, Mail, Mesajlar ve diğer uygulamalardaki web site bağlantılarının açılmasında sorun yaşanıyor. Apple’ın Destek forumları bu hatadan muzdarip olan yüzlerce kullanıcının şikayet yazılarıyla dolmaya başladı.


Sorundan sadece Apple’ın kendi uygulamaları etkileniyor gibi görünmüyor. Destek forumuna yazan bir kullanıcı hem Safari hem de Chrome’da web sayfa bağlantılarını açamadığını söylüyor. Bazı kullanıcılar bir linki açmak için ona tıklattıklarında herhangi bir tepki oluşmadığını, tıklatıp bekletmenin de uygulamanın çökmesine neden olduğunu belirtiyor. En son iPhone modellerinden bu tarz şikayetin daha fazla gelmesi, sorunun şu an için sadece bu telefonlarda olan 3D Touch özelliğiyle ilgili olabileceğini akıllara getiriyor.

56f0e3ca18c77325381e4312

Ne var ki, iOS 9.3’e henüz güncelleme yapmayıp hâlâ iOS 9.2.1’i kullandığını belirten kısıtlı sayıda kullanıcı da benzer sorunları yaşadıklarını rapor ediyor. Bunu, sorunun birçok farklı uygulamada görüldüğü ve kullanıcıları farklı yollardan etkilediğiyle birleştirdiğimizde, sorunun kaynağının birden fazla, en azından karışık olduğunu anlıyoruz.

Apple’ın Twitter’da açtığı destek hesabı @AppleSupport‘a da konuyla ilgili mesaj yağmuru devam ediyor.

Çözüm ile ilgili henüz resmi bir açıklama yok.