Sosyal Medya

iPhone

iOS’ta Stadia’yı çalıştıran tarayıcı yeniden App Store’da!

iOS'ta Stadia'yı çalıştıran tarayıcı yeniden App Store'da. Zach Knox Apple'ın bahsettiği sorunu giderdi ve App Store için izin aldı.

iOS’ta Stadia’yı etkinleştiren hayran yapımı tarayıcı tekrar App Store’da

Bir Reddit kullanıcısı iOS’ta Stadia’yı çalıştıracak tarayıcı geliştirmiş ancak daha sonra Apple tasarfından bu uygulama kaldırılmıştı.. Şimdi iOS’ta Stadia’yı etkinleştiren hayran yapımı tarayıcı yeniden App Store’da…

Stadium 1.2 şimdi indirilebilir, ancak Bluetooth denetleyicileriyle ilgili bir sorun var gibi görünüyor.

Stadia, Apple App Store’dan tekrar indirilebilir. Fan yapımı ücretsiz tarayıcı, Google’ın bulut oyun hizmeti Stadia’yı iPhone’larda ve iPad’lerde oynamanın bir yolunu sunmuş ve ilk olarak Eylül ayında piyasaya sürülmüştü.

Maalesef Apple, Ekim ayında uygulamayı kaldırarak geliştirici Zach Knox’a bunun Stadia’nın “Genel API’leri Apple tarafından öngörülmeyen bir şekilde kullanmasından kaynaklandığını söylemişti.

Artık Knox bu soruna bir çözüm bulduğuna göre, teknoloji devi Stadium 1.2’ye onay damgasını verdi.

Apple, birkaç ay önce App Store yönergelerini Google Stadia ve Microsoft’un xCloud’u gibi oyun akışı hizmetlerinin iOS cihazlarda çalışmasına izin verecek şekilde revize etti. (Mükemmel değil elbette ama her oyunu ayrı ayrı indirmeniz gerekmesine rağmen bir bulut aboneliğinde olmayan bir durum). Yine de Stadia resmi olarak iOS için mevcut değil, bu yüzden hayranlar hizmet için geçici çözümler geliştirmeye çalışıyorlar.

Stadia, bir Chrome tarayıcısı açığını başlatarak çalışır ve size Stadia’nın oyun kitaplığına erişim sağlar. Ayrıca Xbox oyun kumandaları ve DualShocks gibi çeşitli denetleyicileri de destekler. Bununla birlikte, Stadium 1.2 artık Bluetooth denetleyicinizi desteklemeyebilir.

Knox, Apple’ın onayını almak için yapılması gereken değişikliklerin, tarayıcının Bluetooth oyun kumandalarıyla çalışma yeteneğini bozduğunu söylüyor. Geliştirici, “Bir kereden fazla çalışmasını sağladım, ancak kesinlikle her denediğimde değil,” diye yazdı. Kesin çözüm bir Stadia denetleyicisi; çünkü kurulum işlemi için yalnızca Bluetooth ve oyun için WiFi kullanıyor…