Sosyal Medya

Tablet

iPad Pro, Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler!

IPad Pro Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler Nelerdir? Performans ve Fiyat orantılarına oldukça dikkat etmek gerekir. Daha fazlası için

iPad Pro Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler?

iPad Pro incelemelerinin ardından ortaya çıkan performans ve fiyat orantısı oldukça yetersiz gözüküyor. Rakipler daha ekonomik fiyatlarda yer alırken iPad Pro’nun farkı ne?

Apple tarafından tanıtılan iPad Pro, 12.9 inç ekran boyutuna sahip olarak karşımıza çıkarken Apple’ın en büyük ekranlı tableti olma ünvanını kazandı. Kullanıcıların film ve videoları tabletlerden izlemeye başlaması ekran boyut ihtiyacını karşılamazken Apple iPad Pro ile iyi bir hamle yaparak insanların ihtiyaçlarını karşılayacak geniş ekranlı bir tablete yer verirken, üretmiş olduğu akıllı kalemi ve yüksek performans seçeneğiyle çizim yapmak içinde oldukça el verişli bir cihaz ortaya çıkarttı.

 

Kasım ayında satışa cihazın kullanılmaya başlamasıyla ilk sorunlarda beraberinde geldi. iPad Pro, Ekran donuyor!, Apple tarafından kabul edilen hatanın sistem kaynaklı olduğu ve yapılacak güncelleme ile düzeltileceği açıklanırken kafalarda soru işareti bıraktı. Sorun eğer donanım kaynaklıysa büyük bir problem haline gelecektir çünkü yüksek performans’da çalışmalar yapıldığında ekranın takılması ve donması kalıcı olabileceğini işaret ediyor.

iPad Pro Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler?

iPad Pro, Apple Pencil ve Smart Keyboard olmadan sıradan bir tablet. Aksesuarlarıyla dikkat çeken ürünün en büyük problemi artısı Pencil gibi gözükse de ürünün pahalı olması büyük bir eksi oluyor. Apple Pencil fiyatı Türkiye’de 379 TL gibi bir rakamla satılması ve Smart Keyboard‘un 649 TL olması maliyeti büyük oranda artırırken tableti tam anlamıyla kullanmak için iyi bir bütçe ayırmanız gerekecek çünkü cihazda başlangıç fiyatı 2.999 TL olarak kullanıcılara sunuluyor.

Genel bir toparlama yaptığımızda en düşük özelliklerde bir iPad Pro, Apple Pencil ve Smart Keyword aldığımızda toplam harcanacak bütçe 4.000 TL ulaşıyor. Bir tablete bu fiyatlarda sahip olmak yerine kullanıcıları farklı alternatifleri değerlendirmek isteyecektir.

Piyasada iPad Pro’nun yaptığı tüm işlemleri yapan benzer donanım özelliklerine sahip bir tableti tam donanımlı olarak sahip olmak 2.000 TL civarındayken iki katı bir fiyata sahip olmasının tek açıklaması üzerinde elma logosunu taşımasından ibaret, bu fiyatlarda hafif, şık tasarıma sahip Ultrabook sahibi olmak daha iyi bir seçenek gibi gözüküyor.

Amerika ve birçok ülkede iPad Pro satışlarının düşük olması düşüncemizi doğrularken, satışları artırmak adına Apple Pencil’ın hediye olarak verilmeye başlayacağı ilk gelen söylentiler arasında yer alıyor.