Sosyal Medya

iPhone

iPhone 12, 5G’ye ve yeni düz kenarlı bir tasarıma sahip

iPhone 12 5G özelliklerinin yanında OLED ekran ve düz kare çelik kasaları ile dikkat çekti. iPhone 12 özellikleri ve fiyatı, renkleri...

iPhone 12, 5G’ye ve yeni düz kenarlı bir tasarıma sahip

iPhone 12 hakkındaki söylentilerin kesinlikle doğru çıktığını gösteren detaylar paylaşıldı. iPhone 12 beklendiği gibi 5G özelliklerinin yanında çelik kasalı ve düz hatlara sahip oldu.

Neredeyse hiç kimseyi şaşırtmayacak şekilde, Apple bugün bir sonraki iPhone setinin üzerindeki jelatini çıkardı. Yeni iPhone 12, çoğu insan için varsayılan seçenek olarak geçen yılki iPhone 11‘in yerini alacak.

Apple’ın daha pahalı telefonlarının en iyi özelliklerinin bir karışımı ve makul bir fiyata sahip. Beklendiği gibi, iPhone 12, iPhone XR ve 11’de bulunan 6.1 inç ekran boyutunu koruyor; ancak bu yıl Apple sonunda daha uygun fiyatlı iPhone’larına bir OLED ekranıda koymayı başardı

Ayrıca tasarım olarak iPad Air’e çok benzeyen, iPhone’larda birkaç yıldır gördüğümüz yuvarlatılmış kenarlar yerine kare kenarlı yeni bir tasarıma – belki de eskiden tanıdığımız bir kare tasarıma sahip.

Ekran boyutu aynı olsa da Apple, iPhone 12’nin her yönden 11’den daha küçük olduğunu söylüyor; daha ince, daha küçük ekran çerçeveleri ve biraz daha hafif. Bu kısmen, daha az yer kaplayan OLED ekran sayesinde başarılmış. Ayrıca iPhone 11: 2532 x 1170’e göre ekran çözünürlüğünü önemli ölçüde iyileştiriyor ve bu da inç başına 460 piksele çıkmak demek. Bu, eski iPhone XR ve 11’e göre çok büyük bir yükseltme. Apple ayrıca ön camı bir “Seramik Corning ile ortaklık yoluyla “Seramik Kalkan” teknolojisiyle korunacak. Şirket, ekranın eskisine göre dört kat daha fazla düşmeye dayanıklı olduğunu söylüyor.

Bitmedi, Geleceğe yönelik büyük bir selam olarak, iPhone 12, bir iPhone için bir ilk olan 5G bağlantısını içerecek. Beklendiği gibi, iPhone 12 şu anda daha yaygın olarak kullanılan “alt-6” spektrumuyla çalışıyor. En azından ABD’de, iPhone 12 mmWave 5G ağlarıyla da çalışacak – şu anda en büyük ABD operatörü olan Verizon’un şu anda kullandığı tek 5G ağı bu. Apple’ın kesinlikle tüyleri farklı 5G türleri arasında bölme konusunda endişelenmek istemediği göz önüne alındığında, burada onu gemide görmek mantıklı.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, iPhone 12, geçen ay en son iPad Air ile duyurulan Apple’ın A14 Bionic çipinden güç alıyor. Altı CPU çekirdeğini (iki yüksek performanslı, daha iyi enerji verimliliği için dört düşük güç) ve dört GPU çekirdeğini bir araya getirmesi açısından A12 ve A13’e benzer. Ancak ilk kez, A14, 5 nm üretim süreci üzerine inşa edildi, bu da esasen transistörlerle daha yoğun bir şekilde paketlendikleri anlamına geliyor. Spesifik olarak, A14, A13’teki 8,5 milyardan 11,8 milyar transistör içerir. Bunun sizin için anlamı, A14’ün yüzde 30 daha az güç kullanırken A13’ten yaklaşık yüzde 15 daha hızlı olmasıdır.

Apple bu fırsatı Riot Games ile League of Legends’ı iPhone’a taşıyacak yeni bir ortaklığı duyurmak için kullandı. Özellikle, League of Legends: Wild Rift adlı bir mobil versiyon.

iPhone 12 piyasaya çıktığında 64 GB depolama alanıyla 799 dolara mal olacak; 128GB ve 256GB modelleri de mevcut olacak. Bu yılki renkler siyah, beyaz, kırmızı, yeşil ve mavidir. Ön satışa bu Cuma günü devam edecek ve 23 Ekim Cuma itibariyle tamamen satışa sunulacak.