Sosyal Medya

iPhone

iPhone 6 Nasıl Hızlı Şarj Edilir?

iPad adaptörüyle iPhone 6 ve 6 Plus modellerini standart adaptöre göre daha hızlı şarj edebilir.

Apple’ın yeni gözdeleri iPhone 6 ve 6 Plus modellerinin hızlı şarj desteğine sahip olduğu ortaya çıktı. Peki ya yeni cihazları hızlı şarj edebilmek için hangi yöntemler kullanılabilir?

Apple’ın yeni telefonları iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın daha hızlı şarj edilebilme yeteneğine sahip olduğu ortaya çıktı. iLounge sitesinin verdiği bilgilere göre, her iki iPhone 6 modeli de 2.1A şarjlamaya donanımsal olarak destek veriyor.

Standart adaptörlerle geliyor

Yeni modellerin bu özelliğine rağmen, Apple’ın iPhone 6 kutu içeriğinde sunduğu şarj adaptörleri ise hala 1A olarak geliyor. Bu nedenle iPhone 6’ları daha hızlı şarj etmek için hızlı şarj edici adaptörlere ihtiyaç duyuluyor.

iphone-6-plus-battery-life1-1411434727

iPad adaptörü kullanın

iLounge’un bu konudaki önerisi, hızlı şarja ihtiyaç duyulduğunda iPad’in kutu içeriğinde yer alan ve 2.1A şarj sağlayan adaptörler ile iPhone’un şarj edilmesi. Böylece kullanıcılar iPhone 6 ve 6 Plus modellerini standart adaptöre göre daha hızlı şarj edebilir.

Mac’den şarj edin

Bir diğer yöntem ise iPhone 6 modellerini standart adaptör yerine Mac’ler üzerinden şarj etmek. OS X Yosemite ile gelen yeni Mac’lerin iPhone 6’lar için daha hızlı şarjlama sağladığı da verilen bilgiler arasında.