Sosyal Medya

iPhone

iPhone 7 Home Düğmesi Servis Uyarısı Nedir?

iPhone 7 Home Düğmesinin Bozulduğunu Anlıyor. Sizi tamiri konusunda uyarıyor. iPhone 7 Home Düğmesi Servis Uyarısı Nedir?

iPhone 7 Home Düğmesinin Bozulduğunu Anlıyor. Sizi tamiri konusunda uyarıyor. 

iPhone 7 Home Düğmesi Servis Uyarısı – Satın aldığınız iPhone 7’niz de “The Home Button May Need Service” uyarısı alabilirsiniz. Bu uyarı iPhone 7’nin yeni basınca duyarlı “Home” düğmesinin düzgün çalışmadığını gösteriyor.

iPhone 7 Home Düğmesi Servis Uyarısı

Bildiğiniz gibi Apple; iPhone 7’de yeni işletim sistemi iOS 10 ile birlikte gerçek tuş yerine eklenen Taptic Engine destekli Home tuşu kullandı.

iOS 10 ile son derece entegre çalışabilen bu Taptic Engine’de bozulursa ne olacak? iOS 10 işte bu basınca duyarlı “Home” düğmesinin bozulduğunu tespit edip yerine kullanabileceğiniz sanal bir ekran klavyesi getiriyor.

iPhone 7 Home Düğmesi Servis Uyarısı Nedir?
Yeni iPhone 7’lerde bir önceki modellerin aksine klasik düğme yerine basınca duyarlı yuvarlak bir panel var. Bu panel altında Taptic Engine denilen bir titreşim motoru eklenmişti. Eklenen bu yeni mekanizmadaki olası hataları iOS 10 işletim sistemi entegre bir şekilde tespit etme yeteneğine sahip.

Home Düğmesi sisteminde bir sorun olması durumunda sistem bunu otomatik anlayor.  Size bildiriyor ve tamir edilene kadar kullanabileceğiniz sanal bir Home tuşuna ekranda yer açıyor.

iOS 10 Parola Seçenekleri