Sosyal Medya

iPhone

iPhone 7 Mikrofon Sorunu Hakkında Flaş Gelişme, iOS 11.3 Bozuyor!

iPhone 7 Mikrofon Sorunu Hakkında Flaş Gelişme, iOS 11.3 Bozuyor! iOS 11.3 Bazı iPhone 7 ve 7 Plus'ların Mikrofonlarını Bozuyor, Belgelendi. iPhone 7 ve 7 Plus Mikrofonlarındaki Soruna Çözüm Getiriyor.

Apple iOS 11.3 Kullanan iPhone 7 ve 7 Plus’ları Etkileyen Hataları Düzeltecek

iPhone 7 Mikrofon Sorunu Hakkında Flaş Gelişme, iOS 11.3 Bozuyor! 

iPhone 7 ve 7 Plus Mikrofonlarındaki Soruna Çözüm Geliyor. Apple, iPhone 7’lerin Mikrofonlarını Etkileyen Yazılım Hatalarını Yetkili Servislerine gönderdiği bir talimat ile nasıl düzeltileceğini anlattı.

 

Görünen o ki Apple’ın en son iOS yazılım güncellemesi aslında bir donanım sorununu tetikliyor. Apple, bazı iPhone 7 ve 7 Plus modellerinin telefon görüşmeleri sırasında devre dışı bırakılmış mikrofonlara sahip olduğunu kabul ediyor.

iOS 11.3 veya sonraki sürümünü çalıştıran bazı iPhone 7 ve 7 Plus modelleri, mikrofonlarıyla ilgili ciddi bir sorun yaşıyor. Bazı kullanıcılar, iOS 11.3 güncellemesini yaptıktan sonra, telefonlarının mikrofonlarının çalışmayı durdurduğunu, sesli notları, çağrıları, FaceTime ve Hoparlörlerinin bu güncellemeden etkilediğini bildirmişler.

Bazı kullanıcılar ise Siri’ye artık ulaşamadıklarını rapor etmişlerdir. Ancak Apple resmi olarak olmasa da sorunu kabul etti. MacRumors tarafından elde edilen kurum içindeki bir belgeye göre;

Apple Yetkili Servisleri Sağlayıcılarına; bu şekilde etkilenen bir telefonlar karşılaştıklarında nasıl hareket etmelerini gerektiren bir talimatname gönderdi.

Belge bazı durumlarda telefonların hoparlörlerinin “Grileşeceği” yani servis dışı olacağı, bu durumda servis sağlayıcıların ilk önce müşterilerin telefonlarına bağlı herhangi bri bluetooth aksesuarı varsa onunla olan bağlantısını kesmeleri söyleniyor.

Bu sorunun giderilmesine yardımcı olmaması durumunda ise ses diagnostic testlerinin yapılmasını istiyor.

Bu testler sonucunda “device could not detect dock” ve”accessory not supported” mesajları vermesi durumunda cihazın tamir edilmesini istiyor.

Burası önemli !

MacRumors ayrıca, etkilenen iPhone 7 veya 7 Plus’ın artık garanti kapsamında olmaması durumunda Apple’ın onarım sağlayıcılarının bu sorun için bir istisna talep edebileceğini bildirdi.

Yani garanti dışı olsa bile ücretsiz tamir edilmesinin yolunu açmış olabilir.

Belge iPhone 7 ve 7 Plus Mikrofonlarındaki Sorunun sorunun neden kaynaklandığına açıklık getiriyor. Zira iOS 11.3 Yazılım güncellemesinin bir donanım hatasına sebebiyet verdiği açık.

Apple yetkili servislerine gidipte bu konu hakkında görüştüğünüz Apple yetkilisi bunu ücretsiz tamir edemeyeceklerini siz söylerlerse, bir üst düzey Apple Care Danışmanına kesinlikle başvurun.

Hatırlarsanız Geçtiğimiz aylarda Apple, bazı ekranların dokunmaya yanıt vermemesine neden olan bir hatayı ele alan bir güncelleme yayınladı.
VentureBeat
MacRumors