Sosyal Medya

iPhone

iPhone 8 Plus Çerçevesiz, Kavisli 5.8-inç OLED Ekran!

iPhone 8 Plus Çerçevesiz, Kavisli 5.8-inç OLED Ekran! OLED Ekranlı iPhone 8 Edge-to-Edge dokunmatik. Gerçeğe çok Yakın!

iPhone 8 Plus Çerçevesiz, Kavisli 5.8-inç OLED ekrana sahip olabilir!

Apple’ın bir sonraki nesil iPhone’u muhtemeldir ki adı iPhone 8 olacak, daha büyük ve çerçevesiz dokunmatik OLED ekranı ile gelecek.

Barclays Research analistleri Blayne Curtis, Cristopher Hemmelgarn, Thomas O’Malley ve Jerry Zhang’e göre de gelecek nesil iPhone daha büyük ekrana kavisli ve çerçevesiz OLED ekrana sahip olacak.

Apple’ın tedarikçilerinden elde edilen verilerden yola çıkan analistler iPhone 8’de 5 inç , iPhone 8 Plus’ta ise 5.8 inç’lik ekranın kullanılacağını düşünüyor. Elbette söz konusu ölçülerin kullanılması için çerçevesiz bir tasarımın olması gerekiyor.

Ayrıca iPhone 8 Plus’ın Apple’ın ilk OLED ekranlı ürünü olacağına inanılıyor. Kavisli tasarımlı yeni iPhone 8’in Samsung’un Galaxy S6 Edge ve Galaxy S7 Edge’te olduğu gibi kenardan kenara dokunmatik olması bekleniyor.

Analistlere göre plastik OLED ekranın kullanılması kavisli çerçeve tasarımı yüzünden oluşan ekran kayıplarının telafisi için şart. OLED panellerin çoğu Samsung tarafından üretilmesi geri kalan kısmının ise LG ve Foxconn’un sahip olduğu Sharp fabrikalarında üretilmesi planlanıyor.

Genellikle Apple ürünleri konusunda doğru tahminlerde bulunan KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo benzer şekilde 2017’de 5.8 inç, kavisli OLED ekran ve cam kaplamaya sahip olan bir iPhone çıkaracağını iddia etmişti.

Benimde beklentim Apple 10.yıl şerefine iPhone 8 üzerinde köklü tasarım değişikliklerine gidecek. iPhone 7 satışlarının Samsung Galaxy Note 7 skandalından sonra beklentilerin altında kalması özellikle iPhone 6 sahiplerinin gelecek nesil iPhone 8’i beklediklerini gösteriyor.

Söylentilere şüphe ile yaklaşabiliriz. Ancak OLED ekranlı iPhone artık daha fazla bekletilemez.

Next year’s iPhone is going to have an even bigger screen on Business Insider

TNW