Sosyal Medya

iPhone

Bütçe Dostu iPhone’nun “Plus” Sürümü de Olabilir

iPhone 9 Plus - iPhone SE 2 Plus. Bütçe Dostu iPhone'nun "Plus" Sürümü de Olabilir. Apple 5.5 inçlik daha büyük ekranlı bütçe dostu iPhone.

Apple, iPhone 9 Plus sürümü üzerinde çalışıyor

iPhone 9 Plus – iPhone SE 2 Plus. Uygun fiyatlı iPhone’nun ekranı büyük modeli de olabilir.

Apple’ın yakın dönemde bütçe dostu bir 4.7 inçlik bir iPhone modelini satışa sunması bekleniyordu. Ancak iOS 14 kodlarına göre bunun ekranı daha büyük bir sürümü de olabilir.

Apple iPhone SE2 veya iPhone 9 Plus adı ile bütçe dostu bir iPhone modeli üzerinde çalıştığını biliyoruz. 9to5mac özellikle iOS 14 kodlarını referans göstererek buna büyük ekranlı bir modelinde ekleneceğini söylüyor.

Apple giderek artan ekran maliyetleri ile kullanıcılarının cebinden daha fazla para tırtıklıyor ancak daha uygun maliyetli modellerde sunarak; özellikle orta seviye akıllı telefon pazarından da ciddi bir pazar payı elde etmek istiyor. Bu nedenle maliyetleri azaltacak yöntemler arıyor. 4.7 inçlik LCD ekranlar TouchID gibi özelliklerin kullanılmasını beklediğimiz iPhone 9 Plus – iPhone SE 2 Plus modeline ek olarak 5.5 inçlik bir modelinde daha eklenmesi olasılığı artmış durumda.

iOS 14 kodlarındaki kanıtlara göre; A13 biyonik işlemcinin kullanılacağı ki bu iPhone 11 ailesinin işlemcisine ek olarak iPhone X ve iPhone 8’de mümkün olmayan NFC özelliğinin de eklenmesi bekleniyor.

Bütçe Dostu iPhone'nun "Plus" Sürümü de Olabilir

Apple’ın bütçe dostu akıllı telefon yaklaşımı diğer üreticilerden farklı

Apple’ın, Samsung, Xiaomi gibi rakiplerinden farklı olarak, bütçe dostu telefonlarında daha zayıf işlemciler kullanmak yerine, yeni işlemcileri eski kasaya yerleştirmeyi tercih ediyor. Bir çok kullanıcı ele daha uygun oturmasından dolayı, daha güçlü işlemcili bir iPhone 5 veya iPhone SE kullanmayı hala isteyebilir. Yine de elleri yeterince büyük kullanıcılar için daha büyük ekranlı iPhone seçeneklerinin daha uygun fiyata sunulması da oldukça isabetli olabilir.

Önümüzdeki bir kaç ay içinde, “Koronavirüs” salgını üretimi daha fazla geçiktirmezse, yeni bütçe dostu iPhone modelini iPhone 9 Plus – iPhone SE 2 Plus adlarından biri ile görebiliriz.