Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Yeni Mac Pro’ların Üretimi Trump’ın Yaptığı Ziyaretle Başladı

Yeni Mac Pro'ların Üretimi Trump'ın Yaptığı Ziyaretle Başladı. Yeni Mac Pro'lar Çin yerine ABD'de üretiliyor. ABD Başkanı Trump düğmeye bastı

Trump, 2013 yılından bu yana Mac Pro’ları inşa eden Texas Apple Fabrikasının Açılışını Yaptı

Yeni Mac Pro’ların Üretimi Trump’ın Yaptığı Ziyaretle Başladı.

Yeni Mac Pro’lar üretime başladı. Planlandığı gibi, bugün Donald Trump, CEO Tim Cook ile birlikte Teksas’ta bir Apple üretim tesisini gezdi. Trump hakkında azil süreci devam ederken yapılan ziyaret aslında oldukça dikkat çekici.

ABD başkanı Donald Trump Twitter hesabından, “Bugün Texas’a Amerika’ya yüksek maaşlı işler getirecek büyük bir Apple Manufacturing tesisi açtım.” mesajını paylaştı.

 


Apple Eylül ayında Trump’ın uygulamadığı ek gümrük vergilerinden muafiyet sağlandığı için yeni Mac Pro’yu Çin’de değilde ABD’de üretiminin artık mümkün olduğunu söylüyor. Öte yandan Flex adında bir şirket içi aynı fabrika da 2013 yılından beri yüksek kaliteli masaüstü bilgisayarını aslında burada bir araya getiriyor.

Öte yandan bidiğimiz gibi Apple ürünleri, çoğunlukla, Kaliforniya’da tasarlanmış ancak Çin’de üretilmiş durumdaydı. Bununla birlikte, bu anahtar ürün – yaklaşmakta olan Mac Pro – ABD’de hem tasarlanacak hem de tasarlanacak ve üretilecektir.

Çarşamba günü, Apple, Aralık ayında gönderilmesi planlanan Mac Pro’yu Austin, Teksas’taki tesisinde üretmeye başladığını duyurdu. Ve bu tesisin hemen yanında, şirket yepyeni bir kampüs inşaatına başladı.

Üç milyon metrekarelik kampüsün inşası 1 milyar dolara mal olacak ve 2020’de bir noktada tamamlanacak. Apple, başlangıçta 5.000 çalışanıyla 15.000’e yükselecek kapasiteye sahip olacağını söyledi.

Apple’ın yeni Mac Pro’sı büyük bir bekleyişin ardından geliyor – Mac Pro’nun son sürümü 2013’te çıktı ve yenisi Haziran 2019’da Apple’ın WWDC konferansında tanıtıldı. Önceki Mac Pro’nun silindir şeklinin yerini alan, radikal olarak farklı, kule tabanlı bir tasarıma sahipti. Yeni model 28 çekirdeğe ve 1.5 terabayta kadar RAM ile son derece güçlü bir makine olarak yapılandırılabilir ve sekiz PCIe genişletme yuvası ile çok genişletilebilir. 5,999 dolardan başlıyor olacak; ancak daha güçlü bir konfigürasyon tercih ediyorsanız, fiyat daha da artacak.

Yeni Pro’nun yanı sıra, Apple ayrıca 6K çözünürlüğü ve 4.999 dolar fiyat etiketi olan 32 inç LCD monitör olan yeni Pro Display XDR’yi de piyasaya sürmüştü.

Mashable

Yeni Mac Pro’ların Üretimi Trump’ın Yaptığı Ziyaretle Başladı. İşte detaylar!