Sosyal Medya

iPhone

Exclusive iPhone Edition Galaxy S8’e Çok Benziyor, Yeni Görseller Sızdı!

Özel iPhone Edition Galaxy S8'e Çok Benziyor, Yeni Görseller Sızdı! 10. yılına özel iPhone Edition, iPhone 8 olarak adlandırılmayabilir.

Exclusive iPhone Edition Galaxy S8’e Çok Benziyor, Yeni Görseller Sızdı!

iPhone Edition Galaxy S8’e çok benziyor.  Yeni internet sızan görüntülere göre neredeyse aynı görünüyor.

Görünen o ki akıllı telefon teknolojisi de tıpkı son dönemde otomobiller de gördüğümüz teknolojik doyumluğa ulaştı. Artık ortaya konacak daha çok üst düzey özellikler kalmadı. Hal böyle olunca üreticiler, mevcut üst düzey teknolojileri belli bir akıllı telefon kasasının içerisine öyle yada böyle benzer şekillerde yerleştiriyor.

Geriye sadece tasarım konusunda fark yaratmak kalıyor ancak;  son dönemde tasarım farkı konusunun en önemli etkeni olarak akıllı telefonun ön yüzünün tamamen ekran ile kaplanması göze çarpıyor. Akıllı telefonun ön yüzünün her tarafını ekran ile kaplamak modası oluşunca tasarım tarafında fazla da değişik bir şeyler ortaya koymak zor oluyor. Çerçeve yok denecek kadar olsa da kenarlar en fazla ya köşeli yada yuvarlak oluyor.

Akıllı telefon teknolojisininde içine girdiği doymuşluğun belki de en önemli ip uçlarını yakın zamanda görmeye başlıyoruz. iPhone 8 (Edition) ‘in söylentileri ve görselleri yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Ortaya çıkan görüntüler bugün tanıtılması beklenen Samsung Galaxy S8 ile çok benzer nitelikte.

iDrop News tarafından hazırlanan yeni bir raporda, bir sonraki iPhone’un Galaxy S8’e çok benzer olduğunu ve yeni iPhone 8 (Edition) ‘in olası özellikleri hakkında detay ipuçlarını gösteriyor. Görsellerin sızıntısı Foxconn çalışanıyla özel olarak konuşan birisi tarafından elde edilmiş.

Buradaki en önemli ayrıntılardan birisi ise bir sonraki iPhone’un nasıl adlandırılacağı ile ilgili. yeni iPhone’un beklenenin aksine iPhone 8 olarak adlandırılmayacağı onun yerine iPhone Edition olarak isimlendirileceği ortaya konuyor.

Tıpkı Apple Watch’ın en kıymetli versiyonlarda olduğu gibi.

iPhone Edition Galaxy S8’e Çok Benziyor

IDrops News raporunun dayandırdığı prototip ile “hemen hemen aynı” görünen bu görüntüyü sağladı.

Exclusive iPhone Edition Galaxy S8'e Çok Benziyor, Yeni Görseller Sızdı!

Cihaz önemli ölçüde bir önceki iPhone 7’den daha uzun ve daha geniş bir o kadar daha ince olacak.

Ön tarafındaki Home Düğmesi ekranın altına gizlenmiş olması ekranı çok daha geniş olmasını sağlamış. dolayısı ile ekranın alt kısmı Touch Bar özellikli olması muhtemel.

Apple’ın Artırılmış gerçek AR üzerine önemli hareketi iPhone 8’de dual kameranın dikey olarak gerçekleştirilmesiyle görünüyor. Muhtemelen bu hareketler AR ve VR kulaklık setleri için derinlik algısının algılanmasına yardımcı olacak.

Exclusive iPhone Edition Galaxy S8'e Çok Benziyor, Yeni Görseller Sızdı!

Cihazın ekranın altında TouchId olacağı ve Apple kullanıcılarının uzun süre beklediği yüz tanıma ve iris algılama özelliklerinin de olacağı yazılıyor. Söylentilerin aksine Apple’ın cam ve seramik kapmala sırt kullanmayacağı bunun yerine geleneksel şekilde metal kullanacağı iletiliyor.

5.8 OLED iPhone Edition!

5.8 inç OLED Ekranın Samsung’un bazı cihazlarındaki gibi kavisli olmayacak, Kenardan kenara geçecek, mevcut cihazlarda daha önce görünen 2.5D eğriliğinde olması bekleniyor.Yazılanların ne derece doğru olduğunu bilemiyoruz ancak raporda yazılanlar oldukça makul görünüyor.

10. Yılını kutlayacak iPhone’a iPhone 8 denmesi pek muhtemel olmasa bile kullanıcıların bunu iPhone 8 olarak isimlendireceği kesin.

Apple 10. yılını basit bir sayıdan çok daha fazlasını isteyecektir.

Daha geleneksel olan 4.7 ve 5.5 inçlik modeller hala geleneksel isim sistemine devam edebilecekler gibi görünüyor.

Exclusive ‘iPhone Edition’ Insider Information Leaked on iDrop News