Sosyal Medya

MacOS

iPhone Şarj Eden Yeni iPad Pro 2018, Yeni MacBook Air ve Yeni Mac Mini

Apple'ın Bu yılki ikinci etkinliği sürpriz özelliklere sahne oldu. iPhone Şarj Eden Yeni iPad Pro 2018, Yeni MacBook Air ve Yeni Mac Mini değişen özellikleri ve tasarımları ile dikkat çekici. iPhone Fiyatlarında İNDİRİM'de çabası...

Apple’ın Beklenen Etkinliği Gerçekleştirildi, iPad’ler Yeni Dönem Başlıyor

Yeni iPad Pro 2018, Yeni MacBook Air ve Yeni Mac Mini Tanıtıldı. Apple beklendiği gibi bu yılki ikinci etkinliğini düzenledi. iPad ve Macbook Pro’ları yeni modelleri ortaya çıktı. iPhone Şarj Eden Yeni iPad Pro 2018 harika!

Tasarım ve kullanım deneyimini arttırdığı özel bir yıl olan 2018’deki ikinci etkinlikte, iPhone XS ve iPhone XS Max ile gerçekleştirilen yeni tasarım ve kullanıcı deneyimi çizgisi bir anlamda diğer cihazlara da yansıtılmış görünüyor. Özellikle iPad’lerde yeni bir dönemin başlangıcını görüyoruz. Benim ısrarla güncelleştirilmesini beklediğim, Mac Mini‘de nihayet yenilendi.

Apple iPhone modellerinde yapmış olduğu tasarım değişikliğini New York’ta düzenlediği etkinlikle kullanıcılarının beğenisine sundu. iPad Pro‘nun yanı sıra MacBook Air ve Mac Mini modellerini de nihayet güncelledi.

Fiyatlarda İndirim Geldi!

Yeni iPhone XS ve iPhone XR Modelleri ve dövizdeki dalgalanmanında etkisiyle yapılan zamlı fiyatlarda indirim yapıldı!

iPhone Şarj Eden Yeni iPad Pro 2018

Öte yandan, geçen ay iPhone Xs ve iPhone Xr ile fiyatlara zam yapan Apple, aradan geçen 1.5 aydan sonra satış fiyatlarını indirdi.

Dikkat çeken yeniliklerde Yeni iPad Pro’da yuvarlak ana menü tuşu kaldırıldı.Ekran tasarımı uçtan uça ve kasa boyutunda küçülme görülüyor. Yeni iOS 12 işletim sistemi ile de tasarım ve kullanıcı deneyiminde iPhone çizgisi sağlanmış. Uygulamalardan çıkmak için “Yukarı Doğru”  kaydırma yapmanız yeterli olacak. Uygulamalar arası geçiş için sağa veya sola kaydırmak gerekiyor.

Face ID desteği ile yeni iPhone modellerindeki Yüz Tanıma Teknolojisi yeni iPad Pro’ya entegre edilmiş. Çentik yok!

iPhone Şarj Eden Yeni iPad Pro 2018 Modelleri

11 inç ve 12.9 inçlik iki model sunuldu. Neredeyse Tam Ekran dediğimiz, ince çerçeve tasarımı yüzde 25’lik bir boyut kazancı sağlamış. 12.9 inçlik model A4 kağıdı boyutunda. Daha ilginç olanı ise Yeni iPad Pro 2018’in iPhone’ları şarj edebilme özelliğinin olması. Bağlantı noktası olarak USB-C kullanılıyor ve bu sayede kendisine bağlı iPhone’ları şarj edebiliyor. Buna ek olarak iPad Pro’lar, USB-C bağlantı noktası sayesinde fotoğraf makinesi gibi diğer aygıtlara kablolu olarak bağlanabiliyor.

Dakikada 10 Trilyon İşlem Yapabilen A12X Bionic İşlemci

Yeni iPad modellerinin donanım özellikleri arasında ise A12X Bionic işlemcisi dikkat çekiyor. Dakikada 10 trilyon işlem yapabilen bu işlemci, ortalama bir bilgisayardan performansı yüzde 92 daha iyi.

Pencil 2

Aksesuar tarafında ise Apple Pencil 2 ve Smart Keyboard var. Yenilenen bu ürünlerde Apple Pencil 2 Mıknatıslı bir tasarıma sahip. iPad Pro’ların üzerine yapışabiliyor. Ayrıca Apple Pencil üzerine yeni bir fonksiyon daha eklendi. İşaret parmağıyla Apple Pencil 2’ye iki kez dokunulduğunda iPad Pro üzerindeki kalem değiştirebiliyor. Yeni Smart Keyboard modeli ise iPad Pro’yu iki farklı açıda tutabiliyor.

Apple Türkiye’nin paylaştığı rakamlara göre iPad Pro 11 inç 5 bin 899 TL’den, 12.9 inçlik iPad Pro ise 7 bin 399 TL’den başlıyor.

Yeni Macbook Air

Fiyat Performans oranına göre ülkemizde oldukça popüler olan, elbette dünyada da öyle, MacBook Air yenilendi. İncecik çerçeve tasarımı burada da karşımıza çıkıyor. 13.3 inçlik retina ekrana sahip olan modelde, parmak izi okuma, yeni nesil klavye, yüzde 20 daha büyük trackpad, yüzde 25 daha güçlü ses sistemi, USB Type-C girişleri ve 8. Nesil Intel i5 işlemci bulunuyor. Bir önceki MacBook Air’e göre yüzde 17 daha küçük olan yeni modelin ağırlığı ise 1.2 kg. Yeni MacBook Air’in satış fiyatı 9 bin 199 TL’den başlıyor.

Yeni Mac Mini

Öte yandan Apple, masaüstü bilgisayar modeli ‘Mac Mini’yi de yeniledi. 6 çekirdekli işlemci sayesinde 5 kat daha hızlı olan model, 64 GB’a kadar ram destekliyor. Mac Mini’nin satış fiyatı ise 5 bin 999 TL

Apple Türkiye’den Beklenen İndirim Geldi!

Geçen ay yeni modelleri iPhone Xs ve iPhone Xr ile fiyatlara zam yapan Apple, aradan geçen 1.5 aydan sonra satış fiyatlarını indirdi.

  •  iPhone 7’nin başlangıç fiyatı 4 bin 999 TL’den 4 bin 499 TL’ye
  • iPhone 7 Plus’un fiyatı ise 6 bin 299 TL‘den 5 bin 699 TL’ye
  • iPhone 8 başlangıç fiyatı ise 6 bin 499 TL’den 5 bin 799 TL’ye
  • iPhone 8 Plus fiyatı ise 6 bin 699 TL’ye geriledi.