Sosyal Medya

Ne? Nasıl yapılır?

iPhone’da Yer Açma! En Hızlı ve Kolay Yöntemi Burada!

iPhone'un Dolan Diskini Kolayca Boşaltabilirsiniz. iPhone'da yer Açma En Hızlı ve Kolay Yöntemi nedir? EN PRATİK iPhone Diski Boşaltma !

iPhone üzerinde yer açmanın en hızlı ve kolay yöntemi nedir?

iPhone’u alırken ucuz olması için düşük kapasiteli aldınız veya büyük kapasiteli aldınız fakat çok fazla yer kullandınız fark etmez cihazınında yer problemi çekmeye başladıysanız size ufak bir tavsiyemiz var.

iPhone kullanıcılarının zaman içinde en büyük sorunlarından birisi yer problemi. Gittikçe artan ihtiyaca göre iPhone’un kapasitesininde sonradan bir arttırma maalesef yapamıyoruz. Peki ne yapacağız? Kaderimize razı mı olalım?

Bu gibi durumlarda en çok tavsiye edilen şey ise doğal olarak kullanmadığınız veya gereksiz yer kaplayan film, müzik, video ve uygulamaları kaldırmak. Bu size yer açıyor açmasına ancak bir çok uygulama ve cihazın özelliğinden geri kalmanıza sebep oluyor.

iPhone'da Yer Açma! En Hızlı ve Kolay Yöntemi Burada! Pratik Yöntem!

Gelelim bizim tavsiyemize;

iPhone’da Yer Açmanın En kolay ve Pratik Yolu! iPhone’da yer açma?

1. Yöntem: Sık kullandığın Uygulamayı Kaldır ve Yeniden Yükle!

Benim size tavsiyem, cihazınızda hiçbir özellikten geri kalmadan hızlı ve pratik şekilde yer açmak istiyorsanız sık kullandığınız uygulamaları kaldırıp yeniden yüklemeniz.

Ne Fark Edecek? İzah edeyim.

iPhone cihazlarının gittikçe artan disk kapasiteleri olmasına karşın yinede ihtiyaçlarımızda bir o oranda hızla artıyor. 16 GB az derken şimdiler de 64Gb,128 Gb gibi kapasiteli iPhone’lar bile kullanıcılarına yetmez oldu. Kimisi cihazına Gb’larca müzik ekliyor kimisi ise HD ve 4K videoların keyfine varıyor. Burada farkında olmadığımız ise;

Sık kullandığınız uygulamaların kendi içinde geçici dosyalar sakladığını biliyor muydunuz?

Örneğin çok sık WhatsApp kullanıyorsunuz,arkadaş liste ve gruplarınız ile video, gif veya resim paylaşımlarında bulunuyorsunuz. İndirdiğiniz her resim veya gif gibi dosyalar cihazınızın üzerinde yer kaplamaya devam ediyor.

Resimde de görebileceğiniz gibi WhatsApp uygulamanın büyüklüğü aslında 92.4 Mb iken saklama alanından baktığınızda benim örneğimde olduğu gibi 547.7 Mb görülebiliyor.

whatsapp iPhone'da Yer Açma! En Hızlı ve Kolay Yöntemi Burada! Pratik Yöntem!

Sadece bu uygulamayı kaldırıp geri yükleyerek bile ben cihazımda 440 Mb’lık bir alan kazancını elde edebiliyorum.

Bir başka örnekte Spotify uygulaması olsun. Ben sık kullanmıyorum ancak eminim kullananlarda bu GB’larca gösterebilir.

spotify

Peki her uygulamaya bakıp, tek tek kaldırıp yeniden yüklemek sizin için sıkıcı ise onun da pratik yöntemi var.

iphone-7-dfu-mod

2. Yöntem: Cihazınızın Yedeğini Al ve Tekrar Geri Yükle! iPhone’da yer açma aslında bu kadar kolay!

Uygulamaların kapladığı geçici dosyalardan kurtulmanın en kolay yöntemi ise yedek alıp geri yüklemek. Cihazınızın yedeğini alıp yedekten yüklediğinizde göreceksiniz ki uygulamaların geçici dosyaları tamamen gitmiş olacak. O alan kadar yer kazanacaksınız.

3. Yöntem : Bu yöntem sayesinde de telefonunuzda birkaç GB yer açabilirsiniz.

 

iPhone’da dokunmatik sorunu kullanıcı hatası mı?