Sosyal Medya

Ne? Nasıl yapılır?

İslami Otel Seçiminde Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?

Tatilinizi islami bir şekil yapmak istiyorsanız muhafazakar ailelere uygun olarak tasarlanan otellere göz atmanız gerekebilir. Bu otel seçenekleri arasından seçim yaparken ise göz önünde bulundurmanız gereken bazı hususlar mevcuttur.

İslami Otel Seçiminde Dikkat Etmeniz Gerekenler

Tatilinizi islami bir şekil yapmak istiyorsanız muhafazakar ailelere uygun olarak tasarlanan otellere göz atmanız gerekebilir. Bu otel seçenekleri arasından seçim yaparken ise göz önünde bulundurmanız gereken bazı hususlar mevcuttur.

İslami otelleri ailenizle birlikte tercih edecekseniz kesinlikle alkolsüz bir ortam olmasına dikkat etmeniz gerekir. Aynı zamanda çocuk sahibi iseniz çocuklarınızın eğlenebileceği muhafazakar ortamların dışında çocuk oyun alanlarının temiz ve hijyenik olması son derece önemlidir. Tatilinizi yaparken, eğlenirken bir yandan da ibadetlerinizi yerine getirmek için gerekli olan mescit ve ibadethanelerin temiz olmasına da dikkat etmeniz gerekir. İslami oteller arasından seçim yaparken bu hususları göz önünde bulundurmanız daha konforlu bir tatil için önemlidir. 

İslami Otellerin Ayrıcalıkları Nelerdir?

İslami oteller, islami hayat tarzını benimsemiş kişilerin helal ve haram kavramları çerçevesinde konforlu bir tatil yapmak için tercih edebilecekleri otel konseptleridir. İslami otellerde, ziyaretçilerin yaşam tarzı ve hassasiyetleri doğrultusunda hizmet verilir. Korunaklılık ve gizlilik ilkesine önem veren islami otellerde kadın ve erkekler için özel havuz alanları bulunur. Bu tarz otellerde kişilerin hassasiyetlerine uygun olarak yemeden içmeye, eğlenceden ibadete kadar her şey islama uygun koşullar altında düzenlenir. İslami otel tercih etmek isteyen kişilerin hayat tarzına tam anlamıyla uyum sağlamak tercih edilen bu otel konseptleri yazlık olarak tercih edilirken kışlık olarak da tercih edilebilirler. Tatil yapmak istediğiniz bölgedeki islami otelleri araştırarak seçiminizi yapabilirsiniz. 

En İyi İslami Oteller

Ülkemizde muhafazakar otel tercih eden çok sayıda insan bulunduğu için son zamanlarda muhafazakar otellerin de sayısı artmıştır. Türkiye’de büyük bir çeşitliliğe sahip olan islami oteller arasından en iyilerinden bir tanesi de Sah Inn Paradise olarak karşımıza çıkmaktadır. Antalya muhafazakar İslami oteller arasında en iyilerinden biri olan otel, her yıl binlerce kişiyi ağırlar. Selge Beach Resort Spa ise yine Antalya’da konuşlanan islami otellerden bir tanesi olarak karşımıza çıkar. Angel’s Marmaris Hotel, Marmaris tatilinizde tercih edebileceğiniz en iyi muhafazakar otellerden bir tanesi olur. Ülkemizdeki en iyi islami otellerden bir diğer ise Körfez Termal isimli, Güre’de yer alan İslami termal oteldir. Dilerseniz kış mevsiminde ailenizle birlikte termal otelleri tercih edebilirsiniz.