Sosyal Medya

Yazılım

İşletmeniz e-faturaya geçmek zorunda mı tek tıkla öğrenin!

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), elektronik belge kullanımının artmasını amaçlayarak 535 Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde yeni bir değişiklik yaptı. 2020 ve 2021 yılı brüt satış hasılatı 4 milyon TL ve üzeri olan mükelleflerin 1 Temmuz 2022 tarihine kadar e-faturaya geçişi zorunlu oldu.

İşletmeniz e-faturaya geçmek zorunda mı tek tıkla öğrenin!

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), elektronik belge kullanımının artmasını amaçlayarak 535 Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde yeni bir değişiklik yaptı. 2020 ve 2021 yılı brüt satış hasılatı 4 milyon TL ve üzeri olan mükelleflerin 1 Temmuz 2022 tarihine kadar e-faturaya geçişi zorunlu oldu. Çoğu şirket sahibi, e-fatura mükellefi olup olmadığını merak ederken, DİA Yazılım e-fatura geçişine özel hazırladığı www.efaturazorunlulugu.com ile işletmelerin merak ettiği her türlü bilgiye cevap veriyor.

E-fatura, işletmelere çok sayıda avantaj sağlıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı yaptığı değişikliklerle e-fatura ve e-arşive geçiş zorunluluğu için belirlenen ciro limitlerini aşağı çekerken, e-faturaya geçmesi gereken sektörlere de yenilerini ekledi.  E-ticaret yapanlar için de e-faturaya zorunlu geçiş şartları değişti. 1 Temmuz’dan itibaren 2020 ve 2021 yılı brüt satış hasılatı 4 milyon TL ve üzeri ciro oranlarına ulaşan işletmeler, e-fatura kullanmak zorunda. Çoğu şirket sahibi için e-fatura mükellefi olup olmadığı, aynı zamanda e-fatura kullandığında hayatlarında neler değişeceği tam bir soru işareti. DİA Yazılım e-fatura geçişine özel hazırladığı https://www.efaturazorunlulugu.com web sitesi ile işletmelerin merak ettiği her türlü soruya cevap veriyor. Sitede e-fatura geçişine ilişkin her türlü bilgiye ulaşırken, cevaplayacağınız kısa bir testin sonucunda işletmenizin e-faturaya geçip geçmeyeceğini öğrenebiliyorsunuz.

E-Faturaya geçişte yüzde yüz bulut teknolojisi kullanan işletmeler kazanıyor

DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay,

“Günümüz teknolojisinde zaman ve emek tasarrufu adına e-fatura hizmetini kullanmak büyük avantajlar kazandırıyor. İşletmeler için 1 Temmuz 2022 tarihine kadar e-faturaya geçiş zorunlu oldu. E-faturaya geçişte yüzde yüz bulut teknolojisi kullanan işletmeler maliyeti azaltıp, işlerini kolaylaştırıyor. E-fatura kesen işletmeler için satış, tahsilat gibi çok sayıda süreç hızlıca gerçekleşiyor. Zorunluluk kapsamına girmeseler bile e-dönüşüme adım atmalarını tavsiye ediyoruz” önerilerinde bulundu.

E-fatura, normal faturaya göre çok daha kolay oluşturulup gönderilebiliyor

1 Temmuz’da gerçekleşecek e-fatura geçişlerini işletmeler açısından da değerlendiren Onay:

“ E-dönüşüm işletmelere hem maliyetlerden hem de zamandan tasarruf edebilme imkanı sağlıyor. Günümüzde bir matbu faturanın gönderim maliyeti oldukça yüksekken, e-fatura gönderen işletmeler için maliyetler düşük oluyor. Aynı şekilde e-fatura, normal faturaya göre çok daha kolay oluşturulup gönderilebiliyor. Hatta bulut teknolojisi ile istenilen her yerden, mobil cihazlar üzerinden e-fatura hazırlayıp göndermek de mümkün oluyor.

E-belge kullanan firma sayısı takriben 427 bin civarında

Şu an Türkiye geneline bakarsak 750 bin vergi mükellefi firma olduğu tahmin ediliyor. En son araştırmalara göre ise e-belge kullanan firma sayısı takriben 427 bin civarında. Bu demek oluyor ki şu an ortalama olarak firmaların %56’sı herhangi bir e-belge kullanmakta. Bu %56’lık dilimin yaklaşık olarak %15’i, yani genele baktığımızda %8 gibi bir oranı kendi isteği ile e-belge kullanmak isteyen firmalar olarak istatistiklerde göze çarpıyor.

E-dönüşüm işletmeleri korkutsa da aslında hiç zor değil

Firma eğer yeni kurulmuş veya küçük ölçekli belirli limitler altında fatura kesiyor ise; istisna meslek mensupları hariç, en başta kağıt fatura düzenleyebilirler. GİB’in belirlediği kurallar ve limitler çerçevesinde zorunlu geçiş veya isteğe bağlı geçişler sonradan olmaktadır. E-dönüşüme ayak uydurmak işletmeleri korkutsa da, aslında hiç zor değil. Özellikle DİA üzerinden entegratörlük hizmeti almak isteyenler için, ön başvuru süreçleri tamamlanmış firmalarda aynı gün içinde aktivasyon yapabiliyoruz.

İşletmeler e-faturaya geçiş sürecinden korkmamalı

Direkt kullandıkları muhasebe yazılımı üzerinden üyelerimize e-devlet süreçlerinde destek oluyoruz. E-irsaliye ile ürünleri sevk edebiliyor, e-arşiv ile son kullanıcıya, e-fatura ile bir e-fatura mükellefine resmi belgelerini tamamen dijital bir altyapı ile elektronik ortamda iletebiliyorlar. Bir nevi mal alım faturası işlevi gören e-müstahsil makbuzu da bu süreçlere dahil oluyor. Zorunlu e-faturaya geçiş dönemi işletmeleri maddi ve manevi asla korkutmamalı.” şeklinde konuştu.