Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

İstanbul Bilgi Üniversitesi ile Ölçsan Teknoloji’den İşbirliği

İstanbul Bilgi Üniversitesi ile Ölçsan Teknoloji arasında ‘Siber Güvenlik Programı’ kapsamında öğrencilere staj ve iş imkânı sağlamaya yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi ile Ölçsan Teknoloji’den İşbirliği

İstanbul Bilgi Üniversitesi ile Ölçsan Teknoloji arasında ‘Siber Güvenlik Programı’ kapsamında öğrencilere staj ve iş imkânı sağlamaya yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi ile Ölçsan Teknoloji, BİLGİ öğrencilerine staj ve iş olanakları sunmak amacıyla işbirliği yaptı. Protokol kapsamında İstanbul Bilgi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Bilişim Güvenliği Teknolojisi Programı öğrencileri, öğrenimlerine devam ederken Ölçsan Teknoloji’nin Siber Güvenlik Programı’nda farklı sektör uygulamalarını da yerinde deneyimleme imkânı bulacak.

İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’nde düzenlenen protokol imza törenine İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. N. Alpaslan Parlakçı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Tunç, Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Uğur Başer, Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Cintamür ve Dr. Öğr. Üyesi Gülen Kurt Öncel, Bilgisayar Teknolojileri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Aslı Birol, Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Acarer, Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Öğr. Gör. Zeyneb Uylaş Aksu, Ölçsan Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Burak Sondal, Ölçsan Teknoloji IT Teknoloji Müdürü Serkan Yaltalıer, Siber Güvenlik Takım Lideri Özgür Elibol ile Bilişim Güvenliği Teknolojisi Programı öğrencileri katıldı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi ile Ölçsan Teknoloji’den İşbirliği

‘Öğrencilerimiz siber güvenlik alanında önemli bir boşluğu dolduracak’

Gerçekleştirilen törende konuşan İstanbul Bilgi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Uğur Başer, dijitalleşmenin hız kazandığı günümüzde siber güvenlik tehditlerinin daha fazla arttığına dikkat çekerek Bilişim Güvenliği Teknolojisi öğrencilerinin bu alanda sektörel deneyim kazanmasının önemini vurguladı. Başer,

“Bilişim Güvenliği Teknolojisi Programımız siber saldırılara karşı savunma yöntemlerinden, bilgi güvenliği yönetimine, son kullanıcıların karşılaşacağı güvenlik risklerinden, web programcılığına kadar zengin bir öğretim içeriğine sahip. Siber güvenlik alanında öncü olan Ölçsan Teknoloji ile gerçekleştirilen bu işbirliğiyle Meslek Yüksekokulu Bilişim Güvenliği Teknolojisi Programı’nda öğrenim gören öğrencilerimize staj, yarı zamanlı veya tam zamanlı iş imkânı sunmayı amaçlıyoruz. Bu işbirliği ile öğrencilerimiz eğitimlerine devam ederken farklı sektör uygulamalarını da yerinde deneyimleme imkânı bulacak. Fiziksel ve siber güvenlik alanında çözüm ve ürünler sunan Ölçsan Teknoloji bünyesindeki programa katılan öğrencilerimiz ülkemizde nitelikli eleman açığı bulunan siber güvenlik alanında önemli bir boşluğu dolduracaklar.” dedi.

Ölçsan Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Burak Sondal

‘Siber güvenliğe ilgiyi artırmayı hedefliyoruz’

İşbirliğinin teori ve uygulamayı bir araya getireceğini ifade eden Ölçsan Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Burak Sondal ise,

“Teknoloji alanında sanayi ve akademik işbirlikleri büyük önem taşıyor. Şu an 11 üniversite ile benzer bir proje yürütüyoruz. Normal bir stajdan farklı olarak öğrenciler bu projede birinci sınıfın başında staj yapmaya başlıyorlar. Mezun olana kadar sektörel deneyim kazanıyorlar. Öğrencilerin bitirme projelerine baktığımızda yüzde 80-90 oranında yapay zekâ, makine öğrenmesi, görüntü işleme gibi konular başı çekiyor, maalesef siber güvenlik konusu pek fazla tercih edilmiyor. Bu protokol sayesinde siber güvenliğe olan farkındalığı artıracağız diye ümit ediyorum.” dedi.