Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

İstanbul Dünyanın En Akıllı Havalimanlarından birine dönüşüyor!

Dünyanın en büyük havalimanları arasında yer alan ve yolcularına sunduğu hizmet çeşitliliğini her geçen gün artıran İGA İstanbul Havalimanı, sunduğu imkanlara bir yenisini daha ekliyor.

SAS ve İGA iş birliği yolculara seyahatlerinin her adımında kendilerini özel hissettirecek

SAS ve IGA ortaklığı ile İstanbul Dünyanın En Akıllı Havalimanlarından birine dönüşüyor

Dünyanın en büyük havalimanları arasında yer alan ve yolcularına sunduğu hizmet çeşitliliğini her geçen gün artıran İGA İstanbul Havalimanı, sunduğu imkanlara bir yenisini daha ekliyor. Akıllı havalimanı konseptiyle geliştirdiği uygulamalar sayesinde yolcularını seyahat öncesinde bilgilendirmeye başlayacak olan bağlantı merkezi, ileri seviye dijitalleştirilmiş ziyaretçi deneyimi sayesinde yolculuklarının her adımında onların yanında olacak ve her ihtiyaca özel farklı hizmet alternatifleri sunacak.  

İstanbul Havalimanı, ziyaretçilerinin seyahat deneyimlerini zenginleştirirken, havalimanına gelişten uçuş gerçekleşene kadar tüm süreci hem dijital hem de fiziksel kanal deneyimini tekil olarak yönetmeyi ve bu yönde de ilk havalimanı olma özelliğini korumayı hedefliyor. Yeni bir yaklaşım ortaya koyan İstanbul Havalimanı, yolcu odaklı yaklaşımını dünyanın ileri analitik alanındaki lideri SAS ve müşteri deneyimi çalışmalarında tecrübeli iş ortağı Partner Republic tarafından sunulan gerçek zamanlı veri analitiği, müşteri deneyimi yönetimi ve pazarlama teknolojileri ile taçlandırıyor.

Yılda 60 milyonun üzerinde misafir ağırlayan İGA İstanbul Havalimanı, zengin bir çözüm seti ile hem fiziksel etkileşimleri yakalamak hem de online etkileşimleri bunlara entegre ederek, teknoloji merkezli bir yolcu deneyimi yaratma hedefi ile yeni bir projeye imza atıyor. Yolcuların ihtiyaçları havaalanına varmadan önce başlıyor, İstanbul Havalimanı da İstanbul Airport mobil uygulaması merkezinde şekillenecek, SAS ve Partner Republic tarafından yönetilecek Dijital Müşteri Yolculuğu projesi ile yolcularının ihtiyaçlarını havalimanına gelmeden önce analiz edecek ve onlara uçuş kapısına kadar eşlik edecek bir yolculuk deneyimi sunacak.

Kesintisiz ve keyifli bir seyahat deneyimi için dijital teknolojileri merkeze alan çözümler, SAS’ın büyük veri ve ileri analitik platformlarına entegre edilerek, misafirleri seyahatten önce tanımak, seyahat endişelerini azaltmak ve havaalanında uçuşa kadar geçen süreçte her temas noktasına yönelik çözümler oluşturma imkânı tanıyacak. Örneğin misafirlerin yararlanabilecekleri hizmetler konusunda onları yönlendirmek, rota/zaman planı önerilerinde bulunmak, misafirlerin alışkanlıklarına uygun cazip alışveriş teklifleri sunmak misafir aksiyonlarına bağlı olarak bu önermeleri güncelleyen akıllı bir yolculuk fonksiyonu hayata geçirmek İstanbul Havalimanı’nın gerçekleştirmeyi planladığı hedefleri oluşturuyor.

SAS Türkiye ve Orta Asya Bölgelerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emre Ultav iş birliğine dair şu ifadeleri kullandı:

“Günümüz dünyasında hem şirketler hem tüketiciler büyük bir bilgi okyanusu içinde yüzüyorlar. Bu doğrultuda marka ve firmalar ürün ve hizmetlerini satmak için hedeflerine ulaşmaya çalışıyorlar. Şirketlerin sürdürülebilir verimliliklerini sağlamaları, tüketicilerin yaşadıkları deneyim kapsamında memnun ve mutlu olmaları için veri odaklı dijital dönüşümün kritik önemine inanıyoruz. Müşterilerinin ihtiyaçlarını en iyi anlayan ve onlara zamanında en uygun çözümleri sunanlar ön plana çıkmaya ve hedeflerini gerçekleştirmeye devam edecektir. SAS’ın veri analitiği uzmanlığıyla gerçekleştirilecek bu projeyle, İstanbul Havalimanı sadece uçuşlar için düşünülecek bir yer olmaktan çıkıp, özellikle tercih edilen ve bulunulmaktan keyif alınan bir cazibe merkezine dönüşecek.”

İGA Pazarlama ve Müşteri Deneyimi Direktörü Sinem Akgül Yılmaz ise;

“Dünyanın en büyük ve yolcularına en kaliteli hizmet sunan havalimanını işletmekten dolayı sevinçliyiz. Bununla birlikte havalimanımızın yolcularına verdiği hizmetler ile çok sayıda ödül ve sertifikayla taçlandırma fırsatı elde ettik. 2021 yılında ACI Yılın Havalimanı ve Brandon Hall Mükemmellik Ödülleri ile bu sene süreçleri ve denetimleri tamamlayarak SkyTrax 5 Yıldızlı Havalimanı olduk. Global CX Awards’te Overall Winner ve 3 altın 1 bronz ödül yanı sıra, perakende konusunda En İyi Marka Karması Sunan Havalimanı ödülü ile Çocuk ve Aile Dostu kategorilerinde ödüllere layık görüldük. Tabii ki, ödüllerimiz bunlar ile sınırlı değil. Burada vurgulamak istediğim, bu başarıların temelinde yatan müşteri deneyimi odaklı bakış açımız. Yolcu ihtiyaçlarını gözeterek, dinleyerek ve bu ihtiyaçlara odaklanarak ürettiğimiz çözümler ile yolcuların terminalde keyifli bir seyahat deneyimi yaşamasını sağlıyoruz. Bunu yaparken de dijital teknolojileri merkeze alan çözümler üretiyoruz.  Biliyoruz ki yolcuların ihtiyaçları havalimanına varmadan önce başlıyor, biz de bu yolculukta misafirlerin ihtiyaçlarını havalimanına gelmeden önce anlayacak, terminalde yapmak istediklerini gerçekleştirmeleri için onlara önermelerde bulunacak ve misafirlerin aksiyonlarına bağlı olarak bu önermeleri güncelleyerek onlara uçuş kapısına kadar eşlik edecek akıllı bir yolculuk deneyimini hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu yolculukta da SAS’ın müşteri deneyimi ve analitiği yetkinlerinden faydalanarak önümüzdeki dönemde yolcularımızı yeni etkileşim ve deneyimler ile buluşturmaya hazırlanıyoruz” dedi.

Partner Republic Genel Müdürü Mehmet Metin konuya ilişkin yaptığı açıklamada

“Partner Republic olarak SAS’ın iş ortağı olarak uzun süredir önemli projelere imza attık ve birçok sektöre değer yaratan proje hayata geçirdik. İGA İstanbul Havalimanı’nın ihtiyaçlarına yönelik en doğru çözümleri sağlıyor olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu kapsamda İGA İstanbul Havalimanı’nı gerçek zamanlı veri analitiği, müşteri deneyimi yönetimi ve pazarlama teknolojileri ile donatarak değer yaratmaya devam ediyoruz” dedi.

SAS Hakkında

SAS analitik alanında liderdir. SAS, yenilikçi yazılım ve hizmetlerle dünyanın her yerinden müşterilere veriyi zekaya dönüştürmeleri için destek ve ilham verir. SAS, dünyadaki müşterilerine “THE POWER TO KNOW” anlayışıyla hizmet vermektedir.