Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

İSTANBUL’da Sektör Liderlerini Buluşturan Fuarlar Başlıyor!

Artkim Fuarcılık, milyarlarca dolarlık ticaret hacmine sahip üç sektörü, 25-27 Mayıs tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi'nde bir araya getiriyor.

İSTANBUL’da Sektör Liderlerini Buluşturan Fuarlar Başlıyor!

Katma değerli üretimin öncüsü ve milyarlarca dolarlık ticaret hacmine sahip üç sektör, İstanbul’da bir araya geliyor…

Kimya ve alt sektörlerine yönelik gerçekleştirdiği ulusal ve uluslararası birçok projeyle Türkiye Kimya Sanayisinin büyümesinde önemli bir rol üstlenen Artkim Fuarcılık, milyarlarca dolarlık ticaret hacmine sahip üç sektörü, 25-27 Mayıs tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi‘nde bir araya getiriyor.

Türkiye’nin ihracattaki en önemli yıldızları arasında yer alan ilaç, kozmetik ve gıda sektörlerine dair dünyada ve ülkemizdeki en son gelişmeler, yenilikler ile sektörlere dair gündemdeki konulara ev sahipliği yapacak olan ihtisas fuarları, ulusal ve uluslararası yüzlerce markanın ticari faaliyetlerine yön verecek.

Uzun yıllardır uluslararası standartta düzenlemiş olduğu ihtisas fuarları ile sektör paydaşlarının ürünlerinin ve teknolojilerinin tanıtılması ve yeni uluslararası pazarlara açılmaları konularında etkin rol oynayan Artkim Fuarcılık; üç büyük sektörü, üç farklı fuarla, aynı anda İstanbul’da buluşturacak.

Eş zamanlı olarak kapılarını açacak; Cosmetics & Home Care Ingredients (CHCI), Pharmaist 2022ve “Food & Nutritional Ingredients” fuarlarının yoğun katılımcı ve ziyaretçi sayısıyla büyük bir ticari hareketlilik yaratması bekleniyor. Özellikle yerli markalar için, ürünlerini yurt içi ve yurt dışı pazarlara ulaştırmaları açısından da birçok fırsat sunacak olan fuarlarda ihracat hacminin arttırılması hedefleniyor.

Ulusal ve uluslararası birçok kuruluşun yeni ürün ve teknolojilerini tanıtacağı fuarlarda, sektörlerinin önde gelen uzmanları; dünyada ve ülkemizdeki en son gelişmeler, yenilikler ile sektöre dair gündemdeki konuların alındığı konferans, panel ve workshoplarla da sektörün geleceğine ışık tutacak.

İş dünyasının sınır tanımayan kadınları “Women In Life”da ilham verecek

İhtisas fuarlarının yanı sıra, iş dünyasının sınır tanımayan kadın yöneticilerinin başarı hikayelerini “Women In Life” etkinliklerinde paylaşacak. Sektörlerinin güçlü ve başarılı kadınları Duygu Beşbıçak(MG Fragrance Kurumsal İletişim Müdürü), Çiğdem Kurdoğlu Yasa (Givaudan Aroma ve Esans Genel Müdürü) ve Dr. Gülşah Gedik (Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi) gibi ilham veren isimler, katılımcılarla buluşacak.

Katılımcıların, 26-27 Mayıs 09.30 ile 11.00 saatleri arasında ilham veren kadın konuşmacılarla bir araya gelebileceği etkinliğe ilginin yoğun olması bekleniyor.

İhracatın istikrarlı büyüyen yıldızı kozmetik sektörü CHCI 2022’de

Kozmetik ve temizlik ürünleri sektöründe hızla gelişen Türkiye’nin ilk ve tek kozmetik ve ev bakım bileşenleri fuarı CHCI; yerli ve yabancı birçok firmaya ev sahipliği yaparak üretici ile alıcı arasında önemli bir köprü görevi görme misyonunu 2022 yılında da devam ettirecek.

İKMİB sektör raporundaki verilere göre 2021’in ilk yarısında, bir önceki yılın aynı dönemine göre %13,09 artışla 656,2 milyon dolar ihracat gerçekleştiren Türk kozmetik ürünleri sanayii, 200’e yakın ülkeye ihracat yapmaktadır. Özellikle ülkemizin İran ve Orta Doğu’ya yakınlığı sayesinde bu pazarlara ihracat hacmini artırmaya yönelik hedefler, Türkiye’de kozmetik ve ev bakım ürünleri sektöründe faaliyet gösteren firmaların yeni iş bağlantıları kurmak ve yeni pazarlara açılmaları konusunda önemli rol oynayan ihtisas fuarlarına olan ilgisini de büyük ölçüde artırmıştır.

Bu yıl 5’incisi düzenlecek Uluslararası Kozmetik, Kișisel Bakım, Deterjan ve Ev Bakım Ürünleri Bileșenleri, Hammaddeleri ve Teknolojileri Fuarı” Cosmetics & Home Care Ingredients (CHCI); 2022’de de birçok yenilik ile fuar deneyimini zenginleştirecek.

Fuar ile eş zamanlı olarak düzenlenecek Konferans Programı dahilinde gerçekleşecek 10’un üzerindeki başlıkta, yurtiçinden ve yurtdışından gelen uzmanlar tarafından gerçekleştirilecek sunumlar ile fuar ziyaretçileri; katılımcı firmalar ve üniversitelerin en yeni ürün, formülasyon ve teknolojileri hakkında bilgi sahibi olma fırsatı yakalayacaklar.

3 gün sürecek zengin içerikli konferans ve panel programının yanı sıra, fuar; ‘Koku ve Tat Atölyesi’ ile parfümörler ve koku uzmanlarının, parfüm yapım teknikleri konusunda yapacağı atölye ve workshoplarla katılımcıları farklı bir deneyim yaşamaya davet ediyor.

1,5 trilyon dolarlık global ilaç sektörü için Pharmaist 2022 yeni fırsatlar sunacak

Türkiye’nin tek ilaç bileşenleri ve teknolojileri fuarı olan 4. Uluslararası İlaç Bileşenleri, Hammaddeleri ve Teknolojileri Fuarı Pharmaist 2022 ulusal ve uluslararası sektör profesyonellerini bir araya getirecek.

Kimya sektörünün en önemli alt dallarından biri olan ve toplam ticaret hacmi 1,5 trilyon dolar rakamıyla dünyada hızlı bir büyüme ivmesine sahip global ilaç sektörü, Türkiye’de de üretim kapasitesi ve teknolojileri bakımından öncü sektörlerden biri konumunda bulunuyor.

Sektöre ait en son ürün ve teknolojilerin sergileneceği yerli ve yabancı sektör profesyonellerinin buluşma noktası olan platform da sektörün kimyasal, hammadde ve teknoloji ile ilgili satın alımlarını karşılamak için katılımcılara global markalarla etkileşim fırsatı sunacak.

Sektörün profesyonel iş platformu haline gelen fuarda katılımcılar; İlaç Hammadde ve Bileșenleri, Etkin İlaç Hammaddeleri (API), Farmasötik Katkı ve Ara Ürünler, Anahtar Teslim Projeler, Yarı Mamuller ve Katkı Maddeleri, İlaç Laboratuvar, Üretim Ekipmanları, Test-Ölçüm Cihazları, İlaç Paketleme / Ambalaj Teknolojileri, Temiz Oda Teknolojileri’ni yakından tanıma ve potansiyel müşterilerle tanışarak yüz yüz görüşme ve iş bağlantıları sağlama fırsatı yakalayacak.

Fuarda gerçekleşecek “Türkiye İlaç Sanayiinin Bugünü Yarını” başlıklı panel ile de Türk ilaç sektörünün yol haritası değerlendirilecek.

Gıda sektörünün nabzı Food & Nutritional Ingredients 2022’de tutulacak

Gıda bileşenleri sektörüne dair dünyada ve ülkemizdeki en son gelişmeler, yenilikler ile sektöre dair gündemdeki konulara ev sahipliği yapacak olan Food & Nutritional Ingredients’a bu yıl da yoğun katılım bekleniyor.

Sektöre ait en son ürün ve teknolojilerin sergileneceği yerli ve yabancı sektör profesyonellerinin buluşma noktası olan Food & Nutritional Ingredients Fuarı katılımcılara; tüm dünyada 40 milyar dolara ulaştığı tahmin edilen gıda bileşenleri endüstrisinde iş ilişkileri geliştirme ve ticaret yapma fırsatı sunacak.

Fuar ile eş zamanlı olarak düzenlenecek Konferans Programı dahilinde, yurtiçinden ve yurtdışından gelen uzmanlar tarafından gerçekleştirilecek sunumlar ile fuar ziyaretçileri, katılımcı firmalar ve üniversitelerin en yeni ürün, formülasyon ve teknolojileri hakkında bilgi sahibi olma fırsatı yakalayacaklar. 3 gün boyunca farklı firmalar tarafından 30’ar dakikalık sürelerde verilecek konferanslarda “Yeni yiyecek ve içecek ürünlerinde tüketici algısı ve ilgisi” ve “Standartları değiştiren ambalajlar” vb. gibi ilgi çekici başlıklar da yer alıyor.

Dünyada ve Türkiye’de yapay et üretimine dair gelişmeler ise “Yapay et tüketimine hazır mıyız?” panelinde mercek altına alınacak. Yapay et hakkında merak edilenlerin tartışılacağı panelde; yapay et teknolojisinde kazanım ve kayıplar ile yapay etin kırmızı et sektörüne etkileri konuşulacak.

Fuarda, gıda mühendisleri ve gurmeler, gıda ve tat oluşumları gibi konularda sunumları ve atölyelerde gerçekleştirecekleri koku ve tat testleri ile ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim yaşatacak.

Fiziki ve sanal fuar deneyimi bir arada olacak

Yurt içi ve yurt dışı odaklı, yüksek hacimli iş birliklerine olanak sağlayan ortamlar olan fuarlar; aynı fonksiyonların sanal ortama taşındığı, zaman ve mekan sınırlamalarından bağımsız daha global etkinliklere dönüşmüş durumda.

Fuarcılık sektöründe yaşanan dijital dönüşüme, yaptığı güçlü yatırımlarla öncülük eden Artkim Fuarcılık’ta geliştirdiği dijital çözümler sayesinde; firmalar için uzun süreli iletişim imkanı ve yüksek marka görünürlüğü sağlamayı, ziyaretçiler için ise sınırlı zaman ve mekan dezavantajını ortadan kaldırmayı hedefliyor.

25 Mayıs’ta başlayacak fiziki fuarların tamamlanmasının ardından ziyaretçilerini 3 ay boyunca da sanal dünyada ağırlamaya devam edecek olan fuarlarda katılımcılar, Artkim tarafından geliştirilen mobil uygulama sayesinde ise; allArtkim’i mobil cihazlarına indirerek fuarların bilgilerine erişebilecek, fuar ziyaretlerini planlayabilecek, firma ve etkinlik detaylarını görüntüleyerek toplantı talebi gönderebilecek.