Sosyal Medya

Oyun Dünyası

Karşınızda WORLDS 2021’in MASTERCARD İmzalı Açılış Töreni!

Bu yılın çok beklenen açılışında Grammy ödüllü Imagine Dragons'ın yanı sıra PVRIS, Bea Miller, JID ve Denzel Curry de yer alacak.

Karşınızda WORLDS 2021’in MASTERCARD İmzalı Açılış Töreni!

Bu yılın çok beklenen açılışında Grammy ödüllü Imagine Dragons’ın yanı sıra PVRIS, Bea Miller, JID ve Denzel Curry de yer alacak.

League of Legends Dünya Şampiyonası Finali her yıl düzenlenen Mastercard imzalı Açılış Töreni’yle 6 Kasım günü saat 15.00’te başlayacak. Bu yılki açılışta Grammy ödüllü Imagine Dragons’ın yanı sıra PVRIS, Bea Miller, JID ve Denzel Curry de yer alacak. Hayranlar efsaneleşmiş Runeterra şehirleri Piltover ve Zaun üzerinden Arcane temalı bir yolculuğa çıkacak. İki şehir Dünya Şampiyonası Finali’nden saatler sonra, 7 Kasım saat 05.00’te küresel olarak Netflix’te, Çin’deyse Tencent Video’da hayata geçirilecek.

League of Legends Dünya Şampiyonası Finali Açılış Töreni ilk kez bu yıl kısa film şeklinde çıkış yapacak. Bu kısa film dünya genelinde 30’dan fazla ajans, stüdyo ve prodüksiyon şirketinin işbirliğiyle çok pratik bir şekilde uzun metrajlı film tarzı bir sette çekildi. Bu ekipler arasında Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı ve gelecekteki Görevimiz Tehlike filmlerinin setlerinde çalışanlar da var.

“Bu yılki Açılış Töreni Arcane dünyasında müzikten güç alan sinematik bir yolculuk,” diyor Riot Games’in League of Legends Küresel Espor Etkinlikleri Baş Yapımcısı Nick Troop. “Şu ana kadarki en etkileyici sanatçı kadromuza bir tuval oluşturmak adına en üst seviyedeki animasyonlarla tamamen hayata geçirdiğimiz iddialı Zaun ve Piltover alanlarını göstermek için çok heyecanlıyız. Runeterra hikâye anlatıcılığı için çok zengin bir ortam ve LoL Espor, League of Legends evreninin ne kadar derin ve geniş olduğunu herkese göstermenin bir parçası olmaktan çok mutlu.”

Büyük LoL hayranları olan ve çıkışından beri oyunu oynayan Imagine Dragons ilk olarak 2014’te ilk Dünya Şampiyonası şarkısı olan “Warriors” için Riot’la işbirliği yapmıştı. Hem Riot hem de Imagine Dragons o zamandan bu yana işbirliği yapabilecekleri daha fazla yol aradı. Arcane ve 2021 Açılış Töreni de bunun için harika bir fırsat oldu. Imagine Dragons, “Enemy” şarkısı ve Açılış Töreni için yaratıcılık bakımından tam oturan JID’yi konuk sanatçı olarak davet etti.

“Enemy” şarkısı hakkında “Kendinize bile güvenmenin imkânsız olduğu bir dünyada iç çatışmalarla uzlaşmak hakkında,” diyor Imagine Dragons üyesi Dan Reynolds. “Arcane‘de iki kız kardeşin yaşamları onları farklı yollara sürüklüyor ve bu farklılık koca bir şehri ikiye bölecek kadar tehlikeli bir ayrılmaya sebep oluyor. Şarkı da tıpkı dizi gibi hem kişi hem de ayrılıklar oluşturmaya epey kararlı görünen toplum özelinde bir eleştiri olmayı amaçlıyor.”

Bea Miller Riot’la ilk kez 2020’de sanal K-pop grubu K/DA bünyesinde işbirliği yapmıştı. Riot onu yeni bir projeye davet etmek için çok heyecanlıydı. PVRIS ve Denzel Curry ilk kez Riot’la çalışacak ama iki sanatçı da yıllardır şirketteki ekiplerin oynatma listeleri ve ilham tahtalarında.

League of Legends Dünya Şampiyonası Finali ve Mastercard imzalı Açılış Töreni 6 Kasım saat 15.00’te başlayacak. League of Legends Dünya Şampiyonası Finali uluslararası League of Legends Esporu’nun doruk noktasını temsil ediyor. Normal sezonun sonunda her yıl başka bir bölgede düzenlenen Dünya Şampiyonası, Riot’un profesyonel liglerinden 22 takım içeriyor. Esporun en çok izlenen etkinliği unvanını sürdüren Dünya Şampiyonası’nın geçen yıl Şanghay’daki finali 46 milyon izleyiciye ulaştı ve dakika başına ortalama 23 milyon kişi tarafından izlendi. Paris’teki 2019 Dünya Şampiyonası Finali 44 milyon izleyiciye ulaşmıştı ve dakika başına ortalama 21,8 milyon seyirci tarafından izlenmişti.