Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Kaspersky, Thin Client 2.0 sürümünü duyurdu!

Kaspersky Thin Client 2.0, sağlık, finans, eğitim ve üretim dahil olmak üzere farklı sektörlerde ince istemci altyapısı oluşturmaya yönelik Cyber Immune (Siber Bağışıklık) çözümünün ana bileşenini oluşturuyor.

Kaspersky Thin Client 2.0: Gelişmiş bağlantı, performans ve tasarıma sahip “Siber Bağışıklık” koruması

 

Kaspersky, ince istemciler (Thin Client) için gelişmiş bağlantı, daha yüksek uygulama hızı, daha düşük toplam sahip olma maliyeti, kullanıcı dostu grafik arayüz ve hızlı yaygınlaştırma özellikleri sunan güncellenmiş işletim sistemini duyurdu. Kaspersky Thin Client 2.0, sağlık, finans, eğitim ve üretim dahil olmak üzere farklı sektörlerde ince istemci altyapısı oluşturmaya yönelik Cyber Immune (Siber Bağışıklık) çözümünün ana bileşenini oluşturuyor.

İnce istemci, kullanıcıların uzak masaüstüne erişimini sağlayan ve yerel iş istasyonlarının yerine geçen kompakt uç nokta cihazlarına karşılık geliyor. Verified Market Research’e göre, 2020 yılında 1,18 milyar dolar olan ince istemci pazarının 2028 yılına kadar 1,36 milyar dolar değere ulaşması bekleniyor. Bu talebi karşılamak için Kaspersky, uzak masaüstüne güvenli bağlantı için KasperskyOS üzerine kurulu işlevsel ince istemci altyapısını geliştirdi. Şirket Dubai’de gerçekleştirilen uluslararası Cyber Immunity Konferansında çözümün güncellenmiş özelliklere sahip yeni sürümünü tanıttı.

Kaspersky Thin Client 2.0 (KTC 2.0), Cyber Immune yaklaşımına uygun olarak geliştirildi. Bu, cihazın tasarımdan itibaren güvenli olduğu anlamına geliyor. KasperskyOS cihazın ele geçirilmesi olasılığını ortadan kaldırdığı için, KTC 2.0 yoğun saldırıların söz konusu olduğu ortamlarda bile kritik işlevlerini yerine getirebiliyor. Cyber Immune mimarisi sayesinde ek güvenlik yazılımlarına veya koruma araçlarını yönetmeye gerek kalmıyor, bu da ürünün toplam sahip olma maliyetinin düşmesini sağlıyor.

Centerm F620 donanım platformuna halihazırda yüklenmiş olarak gelen KTC 2.0, Kaspersky ile dünyanın önde gelen ince istemci üreticisi Centerm arasında imzalanan OEM sözleşmesinin sonucu olarak kullanıma hazır bir uç nokta cihazı şeklinde dağıtılıyor.

KTC 2.0 işlevselliği, bağlantı, performans ve kullanılabilirlik alanlarında önemli güncellemeler içeriyor.

Gelişmiş bağlantı

Kaspersky Thin Client 2.0 yeni uzaktan bağlantı yöntemleri sunuyor. Web Erişimi uygulaması, kullanıcıların HTML5 teknolojisini kullanarak Citrix Workspace platformu ve VMware Horizon altyapısı üzerinde dağıtılan uzak ortamlara bağlanmasına olanak tanıyor. Ayrıca KTC 2.0, Microsoft Uzak Masaüstü Hizmetleri altyapısı, Windows Server ve Windows 10/11 üzerinde çalışan terminal sunucular üzerinde dağıtılan bireysel iş uygulamalarına olan bağlantıyı da destekliyor.

 

Daha iyi performans

Performans iyileştirmeleri, uzak masaüstüne uygulamaların daha yüksek hızda teslimi, daha kısa önyükleme süresi ve kompakt işletim sistemi görüntü boyutu sayesinde daha yüksek güncelleme hızı sunuyor. KTC 2.0’ın otomatik bağlantı yoluyla yaygınlaştırması yaklaşık iki dakika sürüyor.

Kullanılabilirlik ve tasarım

Kaspersky Thin Client 2.0, kullanılabilirlik göz önüne alınarak geliştirildi ve yeni özelliklerle donatıldı. Ürün artık sesli konferansları ve konuk işletim sisteminden belge yazdırma gibi yeni işlevleri destekliyor.

Bağlantı beklenmedik bir şekilde kesilirse, KTC 2.0 kullanıcıların ek işlem yapmasına gerek kalmadan otomatik olarak uzak masaüstüne yeniden bağlanıyor. Aynı zamanda bildirim sistemi güncelleniyor ve hata mesajları sorun giderme ipuçları eşliğinde yararlı bilgiler sağlıyor. Ek olarak, uzak ortamdaki bağlantı paneli, çeşitli senaryolarda eklenen yeni animasyonlu öğelerin yanı sıra arayüz özelleştirme imkanıyla yeniden tasarlandı.

Kaspersky Thin Client 2.0, geniş bir şube ağına ve coğrafi olarak yaygın işletmelere sahip kuruluşların etkin bir şekilde korunması için tasarlandı. Ürün özellikle finans ve sağlık yapılarına, eğitim ve devlet kurumlarına, ulaşım ve sanayi işletmelerine, akıllı şehir altyapısına, endüstriyel otomasyon sistemlerine uygun.

KasperskyOS Başkanı Andrey Suvorov, şunları söyledi:

“Kaspersky Thin Client, gelişmiş siber dayanıklılık gerektiren sektörler için tasarlanmış, tasarım gereği güvenli, yönetimi kolay ve uygun fiyatlı bir ürün. Bu ürün müşterilerimize daha hızlı, daha güçlü ve daha kullanıcı dostu koruma sağlıyor. Centerm F620 donanım platformu sayesinde Kaspersky, geliştirilmiş ince istemciyi kullanıma hazır bir uç nokta cihazı olarak sunarak modern sanal masaüstü altyapılarıyla yeni bir yerel entegrasyon sağlıyor. Cyber Immunity’yi işyerlerine taşıyarak Kaspersky ürün portföyünü güçlendiriyor ve Cyber Immunity çağına doğru bir adım daha atıyoruz.”

Ürün hakkında detaylı bilgi edinmek için -https://os.kaspersky.com/solutions/kaspersky-thin-client/  ziyaret edin.