Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Kaspersky VPN Secure Connection’a yeni güncellemeler geldi

Kaspersky, VPN Secure Connection’ın mevcut özelleriklerini genişlettiğini duyurdu. Yenilikler müşterilerin güvenli bir şekilde çevrimiçi zaman geçirmelerine olanak tanıyan, riskli bağlantılardan koruyan ve iOS özelinde kullanıma sunulan Kill Switch özelliklerini içeriyor.

Kaspersky VPN Secure Connection’a yeni güncellemeler geldi

Kaspersky, VPN Secure Connection’ın mevcut özelleriklerini genişlettiğini duyurdu. Yenilikler müşterilerin güvenli bir şekilde çevrimiçi zaman geçirmelerine olanak tanıyan, riskli bağlantılardan koruyan ve iOS özelinde kullanıma sunulan Kill Switch özelliklerini içeriyor. Kullanılabilir akış hizmetlerinin listesi büyürken, kullanıcıların trafiğini yönlendirebilecekleri coğrafyalar sunucu sayısıyla birlikte daha da genişledi.

2020 yılındaki COVID-19 salgını sonucunda insanlar evde daha fazla zaman geçiriyor ve cihazlarına daha sık ihtiyaç duyuyor. DoubleVerify araştırmasına göre çevrimiçi içerik tüketmeye harcanan günlük süre, pandeminin başlangıcından bu yana küresel ölçekte iki katına çıkarak ortalama üç saat 17 dakikadan altı saat 59 dakikaya çıktı. Ayrıca akış hizmetlerinin giderek içeriği coğrafi olarak farklılaştırmaya başlaması, farklı bölgelerdeki kullanıcıların önemli haberlere ve diğer içeriğe erişemeyebileceği anlamına geliyor. Bu durum VPN hizmetlerinin giderek daha popüler hale gelmesine neden oluyor.

Kill Switch iOS’a da geldi

Kill Switch, VPN’lerinin devre dışı bırakılması durumunda kullanıcının internet bağlantısını otomatik olarak devre dışı bırakan bir VPN güvenlik özelliğidir. Bu özellik kullanıcının dijital gizliliğinin tehlikeye atılmasının ve verilerin kaybolmasının önüne geçer. Bu seçenek sayesinde tüketicilerin artık üçüncü kişilerin çevrimiçi etkinlikleri hakkında bilgi edinmesi konusunda endişelenmelerine gerek kalmayacak.

Bu özellik artık iOS için de kullanılabiliyor. Bu sayede Mac, Windows, Android ve iOS platformlarında bağlantı akışı güvence altına alınmış oluyor. Kill Switch, premium aboneliği olan müşteriler tarafından kullanılabiliyor.

Küresel liste genişledi, iletişim kalitesi iyileşti

Kaspersky, VPN hizmetinin kullanılabilirliğini küresel ölçekte genişletmek için desteklenen ülke sayısını artırmaya devam ediyor. Kaspersky VPN Secure Connection artık 53’ten fazla bölgede 2 binden fazla sunucudan oluşan bir ağa sahip ve Antarktika hariç tüm kıtalarda kullanılabiliyor. Her konumda Kaspersky ağında en az bir fiziksel sunucu yer alıyor. Bu, şirketin bağlantının kararlılığını iyileştirmesine ve kullanıcılara yüksek kaliteli, hızlı internet bağlantısı sağlamasına izin veriyor.

Kaspersky 2021’de mevcut konumlar listesine 19 yeni bölge daha ekledi. Kaspersky VPN Secure Connection şu anda dünya çapında 53 konum üzerinden bağlantı sağlayabiliyor. Bu yıl kapsama alanının 70’in üzerine çıkarılması planlanıyor.

Netflix için yeni akış hizmetleri ve ülke uzantısı eklendi

Kaspersky VPN Secure Connection ile gelen önemli güncellemeler arasında yerel içeriğe erişim de yer alıyor. Kullanıcı deneyimini genişletmek ve önemli haber ve bilgilere erişim sağlamak için yapılan yenilikler ABD’deki Hulu, Disney+ ve Amazon Prime Video gibi platformlardan gelen içeriği kullanılabilir hale getirirken, İngiltere’den gelen içeriklere BBC iPlayer üzerinden erişilebiliyor. Yerel katalog konum açısından desteklenmiyorsa, kullanıcıya Netflix/Hulu/Amazon Prime/Disney+ için ABD dizinine ve BBC iPlayer için Birleşik Krallık dizinine erişim sunuluyor.

Kaspersky ekibi ayrıca Netflix için erişim coğrafyasını genişletti. Platform artık Almanya ve Japonya’daki kullanıcılar tarafından da kullanılabiliyor. Sonuç olarak müşteriler en sevdikleri filmleri, şovları ve spor programlarını özel, güvenli bir bağlantı üzerinden ve hiçbir kısıtlama olmadan izleyebiliyor.

Kaspersky Tüketici Ürünleri Pazarlama Müdürü Marina Titova, şunları ifade ediyor:

“Verideki patlama sadece hacim sorununu değil, aynı zamanda çeşitlilik ve hız açısından tüketicilerin güvenlik ve mahremiyetle ilgili endişelerini de beraberinde getirdi. Çevrimiçi ortamda depolanan kişisel verilerin inanılmaz bir hızla büyümesi ve kişisel bilgilere erişmeye çalışan hizmetlerin çokluğu göz önüne alındığında, bunları korumanın ve üçüncü şahısların erişiminden uzak tutmanın en iyi yollarından biri internette gezinirken VPN kullanmaktır. Kullanıcıların gizliliğini güçlendirmek için Kaspersky, Kaspersky VPN Secure Connection dahil tüm ürünlerini sürekli olarak geliştiriyor. Çözümün güncellenmiş sürümü, kullanıcıların dünya çapındaki hizmetleri ve siteleri kullanırken tüm platformlarda kişisel verilerini güvende tutmalarına olanak tanıyor.”

Çözüm ücretsiz veya premium sürüm olarak mevcut. Kaspersky VPN Secure Connection’ın yeni sürümü hakkında daha fazla bilgi edinmek ve satın almak için bu bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.