Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

Kimlik doğrulama cihazlarıyla 2023 yılında 3 milyonun üzerinde işlem gerçekleşti

Vatandaşların ve kurumların güvenliğini sağlayan Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi, 2023 yılında pek çok önemli kurum ve noktada kullanılmaya başlandı. BiOnay tarafından geliştirilen ve seri üretimleri Türkiye'de yapılan kimlik doğrulama cihazları üzerinden 2023 yılında 3 milyondan fazla işlem gerçekleşti.

Kimlik doğrulama cihazlarıyla 2023 yılında 3 milyonun üzerinde işlem gerçekleşti

 

Kimlik doğrulama cihazları kullanılarak yeni kimlik kartları ve parmak izi ile 2023 yılında 3 milyonun üzerinde işlem gerçekleşti…

Vatandaşların ve kurumların güvenliğini sağlayan Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi, 2023 yılında pek çok önemli kurum ve noktada kullanılmaya başlandı. BiOnay tarafından geliştirilen ve seri üretimleri Türkiye’de yapılan kimlik doğrulama cihazları üzerinden 2023 yılında 3 milyondan fazla işlem gerçekleşti.

EGA tarafından üretilen Türkiye’nin ilk onaylı mobil kimlik doğrulama cihazı biOnay, yeni çipli elektronik kimlik kartlarının dijital entegrasyonunu sağlayarak kurumlar ve vatandaşlar için pratik, modern ve güvenli bir kullanıcı deneyimi sunmaya devam ediyor. Seri üretimleri Türkiye’de yapılan biOnay ile 2023 yılında 3 milyonun üzerinde işlem gerçekleşti.

2022 yılından bu yana Ziraat Bankası, Halkbank, İşbank gibi bankaların yanı sıra Türkiye genelinde 973 tapu ve kadastro müdürlüğünde, yaklaşık 300 noterde, bazı sınav merkezleri, belediyeler ve ziyaretçi kabul noktalarında kullanılan cihazların, 2024 yılında evlendirme daireleri, SGK, ÖSYM, kolluk kuvvetleri gibi pek çok kurumda da kullanılması bekleniyor.

2024 KEC kullanan kurumların sayısı hızla artacak

2024 yılında kart erişim cihazı (KEC) kullanan noter ve belediye sayısının hızla artmasını beklediklerini söyleyen EGA iştiraki olan biOnay’ın Kurucu Ortağı Ümit Yaşar Usta,

“Buna bağlı olarak 2024 yılında 10 milyon üzerinde doğrulama olması muhtemel. SGK, ÖSYM ve MEB gibi Türkiye genelinde geniş ölçekte kimlik doğrulama yapan kurumların parmak izi ile çipli kimlik kartı doğrulamaya geçmesiyle 2024 yılında bu sayı 20-30 milyona yükselebilir. Önümüzdeki süreçte Türkiye’de 1 milyonun üzerinde kimlik doğrulama cihazı ihtiyacının olacağını öngörüyoruz. Başta SGK olmak üzere kimlik kontrolünün yapıldığı her yerde KEC’leri göreceğiz” dedi.

biOnay ile kişisel veriler korunuyor

KVK uyumlu yeni çipli kimlik kartlarıyla kart sahibinin parmak izi çip ile eşleştirilebiliyor. Bu sayede çipli kimliğin sahte olup olmadığının yanı sıra kart sahibi vatandaşın fiziken hizmet noktasında bulunduğu ispat ediliyor. Parmak izi kimlik doğrulama 15-30 saniye gibi kısa bir sürede tamamlanıyor. Parmak izi TSE onaylı ve NVİ denetimindeki cihazlarla doğrulanıyor. Cihaz üzerinde kişisel veri ve parmak izi tutulmadığı gibi, cihaz dışına çıkarılmıyor.

İş verimliliğine katkı sağlıyor

 

biOnay cihazı sahteciliği önlemenin yanı sıra iş verimliliğine de katkı sağlıyor. biOnay ile defalarca kimlik kontrolü yapılması ve kimlikten emin olamama gibi durumlar bertaraf edilerek personel tarafından işlemler daha hızlı ve rahatlıkla yapabiliyor. Böylece, usulüne uygun olmayan işlemlerin önüne geçiliyor.