TeknoTalk

1 Aralık, Kış Lastiği Uygulaması Başladı, Sürücüler Dikkat!

Kış lastiği uygulaması bugün itibariyle başladı!

Kış lastiği uygulaması bugün itibariyle başladı, sürücüler dikkat, trafik ekipleri gece yarısından itibaren kontrollerine başladı.

Sürücüler hazırlıklarını günler öncesinden yaptı yapmasına ancak yapamayanlar için cezai işlem 1 Aralık 2016 gece 00:00’dan itibaren başladı.Trafik şube ekipleri kontrollere gece yarısından itibaren başladı. Siz siz olun hayatınızı tehlikeye atmayın!

Bildiğiniz gibi Kış lastiği +70C  ve altındaki sıcaklıklarda daha fazla yol tutuşu ve daha kısa fren mesafesi sağlayarak kazaları önemli ölçüde azaltır, hayat kurtarır. Kış lastiği uygulaması 1 Aralık’ta başlayacak. Kış lastiklerine geçiş için son hafta. Son güne bırakmadan kış lastiklerinin takılmasında fayda var.

Kış Lastiği Uygulaması Başladı. 1 ARALIK 2016 itibariyle uygulama Başladı!

Kış lastiği alırken ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler!

Kış lastiği sırt desenleri ve özel karışımı sayesinde yola daha çok tutunur!

Kış lastiğinin başlıca özellikleri ve avantajları nelerdir?

Kış lastiği alırken ve kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?

Aracınızı kışa hazırlamak için neler yapmalısınız?

Kış Lastiği Uygulaması Başladı, Kış Lastiği Hakkında Bilinmesi Gerekenler!

Kış lastiği +70C’nin altındaki soğuk hava koşullarına uygun tekniklerle donatılmıştır. Sırt karışımı yaz lastiğine göre farklıdır. Oluk sayısı daha çok ve daha geniştir; ayrıca tutunmayı artıran kılcal kanallar eklenmiştir. Bütün bu özellikleri sayesinde kış lastiklerinde yaz lastiklerine oranla daha yüksek yol tutuşu ve daha kısa fren mesafesi sağlanır.

 

Doğru Lastik Nedir ve Kış Lastiği Nasıl Seçilir?


Kış lastiği uygulaması başladı. 1 Aralık 2016 itibariyle uygulama devreye girdi. Trafik Şube ekipleri denetimlerini sıklaştırdı.

Exit mobile version