Sosyal Medya

Mobil

Konami de Mobil’e Geçiyor

Oyun sektörünün önemli firmalarından biri olan Japon kökenli Konami, mobil cihazları ana platform yapma kararı aldı.

Oyun sektörünün önemli firmalarından biri olan Japon kökenli Konami, mobil cihazları ana platform yapma kararı aldı. İşte bu önemli kararın ayrıntıları.

Konami, son zamanlarda çıkardığı oyunlar yerine, çıkaramadığı oyunlarla gündemi meşgul etmeye başladı. Hatırlanacağı üzere firma kısa süre önce aldığı Silent Hills’in iptal kararıyla büyük bir sansasyona imzasını atmıştı. Silent Hills’in iptal edilmesiyle ünlü yapımcı Hideo Kojima’yla da arası açılan firma, oyun severlerin iptal kararına karşı başlattıkları imza kampanyasını da görmezden gelmişti.

Geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği mali yıl toplantısıyla da kafalarda soru işaretleri bırakan Konami’nin PES 2016’yı iptal edip etmediği de gündemi bir hayli meşgul etmiş, firmadan sonradan yapılan açıklama da ise PES serisinin geleceğinin teminat altında olduğu belirtilmişti.

Konami’nin Ana Platformu Mobil Cihazlar

Suların durulmak bilmediği Konami’de, Hideki Hayakawa geçtiğimiz gün yaptığı açıklamalarla gündemi bir kez daha değiştirdi. Hayakawa, Konami’de bazı şeylerin değiştiğini belirterek, oyunların geleceğinin mobil cihazlarda olduğunu, Konami’nin de buna uygun bir rota çizeceğini belirtti.

Hayakawa, Konami’nin mobil oyunlar işini ciddiye aldığını ve ileride mobil cihazları ana platform olarak görebileceklerini dile getirdi. Hayakawa, Konami’nin PC’ler ve konsollara üst kalite oyunlar geliştirmek için harcayacağı enerjiyi artık mobil platformlar için geliştirecekleri oyunlarda harcayacağını dile getirdi.

PES 2016 İptal Edilmemiş

Paylaşılan bilgilere göre Konami’nin mobil cihazlardaki oyun stratejisi ise free to play tarzında olacakmış. Yani oyun severler oyunu almak için herhangi bir ücret ödemeseler dahi oyunda parayla satılan envanterler için ücret ödemek zorunda kalacaklar.

Bu haberden sonra artık Konami’den üst düzey bir PES 2016 beklemenin sanırım bir anlamı kalmadı. Zira Hayakawa, açık açık bizden PC ve konsollar için üst düzey bir oyun beklemeyin demiş. Hatta PES 2015’i kadro güncellemeleriyle PES 2016 diye sunsalar sanırım o bile bu raddeden sonra şaşırtıcı olmayacaktır.