Sosyal Medya

Donanım

Geleceğin Katlanabilir Ekranlı PC’leri Bu Şekilde Olabilir

Lenovo Katlanabilir Ekranlı Thinkpad Nasıl Fikir Ama? Katlanabilir Akıllı Telefon tamam da Katlanabilir Ekranlı PC'yi hiç düşündünüz mü?

Geleceğin Katlanabilir Ekranlı PC’leri Bu Şekilde Olabilir

Lenovo katlanabilir ekranlı ThinkPad üzerinde çalışıyor. Katlanabilir ekranlı akıllı telefon merak uyandırıyor ancak katlanabilir ekranlı bir dizüstü bilgisayarı hiç düşündünüz mü? Lenovo bir süredir bunu düşünüyor görünüyor.

Şirket bir süredir üzerinde çalıştığı Lenovo Katlanabilir Ekranlı ThinkPad Prototipi ‘ni gün yüzüne çıkardı. Bunun bir deneyimsel bir çalışma olduğunu söylemekte fayda var. Ancak geleceğin katlanabilir ekranlı PC’lerinin bu şekilde görünebileceği gerçeğini bize yansıtmaya yetiyor bile.

Lenovo Florida’daki Accelerate konferansında, dünyanın ilk katlanabilir PC prototipini gösterdi.

Henüz adlandırılmamış cihaz, dizüstü bilgisayar yerine ThinkPad X1 ailesinin bir parçası olması amaçlanmış. Prototip’in, planlanan resmi 2020 lansmanı öncesinde eksikleri olabilir ancak bunu gidermek için şirketin aslında bolca vakti var.

Lenovo Katlanabilir Ekranlı ThinkPad  13.3 inçlik bir ekrana sahip. Açıldığında bir dizüstü bilgisayar gibi masanın üstüne koyabiliyorsunuz. Ekranın katlanan kısmının belirgin kırışıklığa sahip olmaması bir çok kişiyi şaşırttı. Yine de Samsung’un Galaxy Fold modelinde olduğu gibi gerçek kullanıcı testlerinde nasıl bir sonuç vereceği bu model içinde bir soru işareti yaratıyor?

Ancak Lenovo menteşe, koruma ve ekran dayanıklılığı konusunda oldukça iyi olduğu konusunda üzerine basa basa açıklama yapıyor. Menteşe dedikleri gibi sağlamsa ilk yorumlara göre cihazı açma kapama oldukça kolay. Ağırlığını 2kg altında tutma hedefini düşünürseniz taşıması oldukça kolay olacak. Ayrıca modele dahil edilecek bir Lenovo Pen – Lenovo Kalemi de olacak.

Lenovo ayrıca PC’nizin arkasına bir destek ayağı yerleştiriyor, bu sayede cihazı All in One modunda da kullanabilirsiniz. Bu yapılandırma da bir Bluetooth Klavye ve Mouse bağlayabilir, Bilgisayarı 13 inç masaüstü bilgisayar olarak kullanabilirsiniz.

 

Cihazı yukarıdaki şekilde kullanabilirsiniz, USB C ve USB A gibi portları da mevcut olacak. Elbette Lenovo resmi lansmanda bu portlara nasıl yer verir onu bilemeyiz. Şirket modelin Intel işlemci kullanacağını ve her zaman bağlı olarak tabir edilen  – a cellular radio onboard – hücresel destekli anakarta sahip olacağını biliyoruz. Bir günlük kullanım ömrü, Windows Hello dostu bir web kamerası ve dual speaker…

Ürün bir prototip olmasına rağmen geleceğin Katlanabilir Ekranlı PC’leri Nasıl Olabilir? sorusuna hoş bir bakış yaşatıyor.