Sosyal Medya

Samsung

Samsung Galaxy Fold: Avrupa’da Ön Siparişler Başlıyor

Samsung Galaxy Fold: Avrupa'da Ön Siparişler Başlıyor. Sırada S10 5G modeli var. Sınırlı sayıda olduğu için acele etmekte fayda var.

Samsung Galaxy Fold Avrupa’da Ön Siparişler Başladı

Samsung Galaxy Fold Ön Sipariş Tarihi 15 Nisan 2019.

Samsung’un katlanabilir akıllı telefonu Galaxy Fold‘un ön sipariş tarihi belli oldu. Avrupa’da 15 Nisan tarihi itibariyle ön siparişler toplanmaya başlanıyor. 26 Nisan’a kadar sürecek ön sipariş dönemi başlıyor.

Samsung’un yılın en büyük anonsu beklenenin aksine S10 modelleri değil, şirketin ilk katlanabilir akıllı telefonu Samsung Galaxy Fold oldu. Bana göre oldukça yüksek sayılacak 1.980 $ ‘lık fiyatına rağmen; ilk sahip olmak isteyecek kullanıcılar 26 Nisan’a kadar sürecek ön sipariş döneminden faydalanmak isteyebilirler. 15 Nisan Pazartesi tarihinden itibaren, cihazın ön siparişi verilebilir. Ancak cihaz sınırlı miktarlarda satışa sunulacağı için temel olarak ön ödeme yapmadan adınızı sıraya yazdırmış oluyorsunuz.

Cihazı özetlemek gerekirse; Katlanan iki ekranı vardır. Katlandığında daha büyük ekran gizlenir ve dışta mesajlaşma ve fotoğraf gibi hızlı işler için küçük bir 4,6 inçlik ekran görünür. Telefonu  açtığınızda ise medya ve üretkenlik için 7,3 inçlik bir panel sizi bekliyor. Özellikler Snapdragon 855 veya Exynos 9820 , 12GB RAM ve toplam altı kamera ile S10 Plus‘tan biraz daha yüksek ve bir de S-Pen var.

Akıllı telefonları katlamak, insanların bir tableti ceplerinde taşıyabilecekleri anlamına gelir. Katlanan telefonların bir akım olup olmayacağını henüz bilmiyoruz ancak ben bu kadar yüksek fiyatlara zor görüyorum. Ancak bu arada Galaxy Fold akıllı telefon tasarımında yepyeni bir çağa başlatıyorda olabilir;

Ön siparişinizi vermek için buraya gidin .

Samsung ayrıca, Galaxy S10 5G‘nin yakında ön sipariş vermeye hazır olacağını belirtiyor. S10 + ‘dan bile daha büyük ve piyasadaki ilk 5G telefonlardan biri olacak modelin özellikleri arasında 6.7 inçlik büyük bir ekran; 8GB RAM, 256/512 GB depolama ve bir Snapdragon 855 veya  Exynos 9820 var. Ayrıca AR ve video özellikleri için arkada bir derinlik algılama kamerası da bulunacak.

S10 5G modelinin iki büyük sözü, veri oranları ve çok düşük gecikme süresi. 5G, teorik olarak saniyede 10 gigabitlik veri hızı bir çoğumuzun çoğu insanın evdeki internetinden bile daha hızlı. 4G’den bağımsız olarak yüksek çözünürlüklü filmleri dakikalar değil saniye cinsinden indirme anlamına gelir. Bu arada gecikme sürelerindeki azalmaları, cihazların gerçek zamanlı olarak iletişim kurmasına, akıllı cihazlar arasındaki bağlantıları geliştirmesine ve mobil oyunu daha rekabetçi hale getirmesine olanak sağlayacaktır.

Ne yazık ki, çoğu bölgede normal S10 ile arasındaki farkın kayda değer olması anlamak için kapsama alanı çok sınırlı olacak. 5G’nin 2020’ye kadar geniş bir şekilde yayına başlamayacağı düşünülüyor. Fakat bir yerden başlamak lazım.