Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Kontrolmatik Teknoloji WEPs imzacısı olarak işte ve toplumda kadın gücünü destekliyor

Kadınların iş hayatında ve toplum içerisinde güçlendirilmesini önemseyen Kontrolmatik Teknoloji, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ve BM Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ortaklığında oluşturulan Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri (Women's Empowerment Principles - WEP) imzacısı oldu.

Kontrolmatik Teknoloji WEPs imzacısı olarak işte ve toplumda kadın gücünü destekliyor

Kadınların iş hayatında ve toplum içerisinde güçlendirilmesini önemseyen Kontrolmatik Teknoloji, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ve BM Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ortaklığında oluşturulan Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri (Women’s Empowerment Principles – WEP) imzacısı oldu.

Yenilikçi ve sürdürülebilir yaklaşımları ile müşterilerine özel anahtar teslim çözümler sunan Türkiye’nin önde gelen teknoloji, enerji ve mühendislik şirketi Kontrolmatik Teknoloji kadınların iş hayatında ve toplum içerisinde güçlendirilmesini sağlayan WEPs imzacısı şirketler arasında yerini aldı.

Kadınların toplumda ve iş yaşamında daha fazla rol alması için faaliyetlerde bulunan Kontrolmatik Teknoloji, bu doğrultuda kadın çalışanların sahip olduğu uzmanlık alanlarını farklı eğitim ve yetkinliklerle destekliyor. Sektör ve kurum içerisinde eşit sorumluluk dağılımına özen gösteren şirket toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda sektörde farkındalık yaratmak amacıyla yerel ve global Sivil Toplum Kuruluşları ile sosyal sorumluluk ve ortaklık projeleri içerisinde yer alıyor.

Benimsedikleri PLANEARTH sürdürülebilirlik stratejisi ile çeşitlilik, kapsayıcılık ve eşitlik kavramları üzerinde yoğunlaştıklarını belirten Kontrolmatik Teknoloji YKB Sami Aslanhan; “Kadınların sahip olduğu etkili iletişim, analitik düşünce, detaylı planlama yeteneği ve iş disiplini gibi güçlü özelliklerinin mesleki bilgi birikimleri ile birleştiğinde ortaya kusursuz bir iş çıktığına şahit oluyoruz. Kadının Türkiye ekonomisine sağladığı katkıyı görüyor ve bu gücün ortaya çıkmasına destek sağlayacak platformda yer alıyoruz.” dedi.

“Geleceğim Teknolojide” hareketi ile sürdürülebilir kadın gücü anlayışını benimsiyor

Faaliyet gösterdiği coğrafyaların dezavantajlı bölgelerinde yaşayan bireylere istihdam sağlamak ve toplumların refahını artırmak için “Geleceğim Teknolojide” hareketini başlattıklarını ifade eden Aslanhan; “Başlattığımız “Geleceğim Teknolojide” farkındalık hareketi ile cinsiyet eşitliğini de desteklemeyi hedefliyoruz. Projemizde özellikle kız çocukları ve kadınları teknoloji ile tanıştırarak girişimci hayallerini somut projelere dökmeleri için destek sağlıyoruz.” dedi.

Kontrolmatik Teknoloji: Mor Çatı işbirliği ile 400’e yakın kadının hayatına dokunmayı hedefliyor

Kadının iş yerindeki konumunun güçlendirilmesi kadar toplum içindeki konumunu ve mutluluğunu da önemseyen Kontrolmatik Teknoloji, 2022 yılında “Bir Çalışan Bir Kadın” projesini Mor Çatı Derneği ile hayata geçirdi. Proje kapsamında; Kontrolmatik çalışanlarının doğum günlerinde derneğe bağış yapılması sağlanarak dezavantajlı kadınların daha refah koşullarda yaşamlarını sürdürmeleri için katkıda bulunuluyor. Kontrolmatik Teknoloji ailesi, proje kapsamında 400’e yakın kadının hayatına dokunarak onları hayata kazandırmayı amaç ediniyor.