Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Korkanlar için Mobil Bankacılık Güvenlik Rehberi

Korkanlar için Mobil Bankacılık Güvenlik Rehberi...Biliyorum muhtemelen sizinde benim ailem gibi Mobil Bankacılık İşlemlerinden korkan bir aileniz veya bir yakınınız vardı. Onlar için Mobil Bankacılık gerçekten anlaşılmadı zor olabilir. Ancak Mobil bankacılığın bizlere sağladığı imkanlarda aslında onları oldukça cazip kılıyor. 

Korkanlar için Mobil Bankacılık ve Banka Hesabımı Nasıl Koruyabilirim?

Korkanlar için Mobil Bankacılık Güvenlik Rehberi…

Muhtemelen sizinde benim ailem gibi Mobil Bankacılık İşlemlerinden korkan bir aileniz veya bir yakınınız vardır.

Onlar için Mobil Bankacılık gerçekten anlaşılması zor olabilir. Ancak Mobil Bankacılığın bizlere sağladığı imkanlarda var. Bu nedenle zamandan ve paradan tasarruf sağlayan ancak bir çokları içinde korkutucu olan MOBİL BANKACILIK için Bir Güvenlik Rehberi yayınlamak istedim.

Peki Mobil Bankacılıktan Korkanlar veya Banka Hesaplarını kötü niyetli kişilere karşı korumak isteyenler öncelikle ne yapmalı nelerede dikkat etmeli?

Bu konuda güzel bir rehber ve uyarılar grubunu sizler için listeleyerek sizlerle paylaşmak istiyorum. Umarım faydası olur, farkındalığınıza katkı sağlar.

Güvenlikte Bir Adım Önde Olun!

1. İlk olarak kendisini herhangi bir bankanın çalışanı olarak tanıtan ve (kart aidat iadesi, dosya masrafı iadesi gibi) çeşitli vaatlerde bulunup sizden kişisel verileriniz ve şifre bilgilerinizi talep eden ya da size mobil bildirim gönderip, onaylamanızı isteyen 3. şahıslara hiç bir zaman itibar etmeyin.

 

 

2. Mobil cihazınıza yüklediğiniz uygulamanın her zaman resmi mobil uygulama marketlerinden indirilmiş olmasına dikkat edin.

3. Kaynağını bilmediğiniz yada tanımadığını kişi veya kurumlardan gelen; e-mail, SMS vb. mesajlarla iletilen linklere kesinlikle tıklamayınız.

4. Sosyal Medya üzerinden gerçek olamayacak derecede çekici (düşük faiz,sıfır komisyon vb.) ve bankalarca düzenlenmiş gibi gösterilen kampanyalara karşı uyanık olup bu aldatıcı kampanyalara itibar etmeyin.

5. En önemlileriden birisi de bu kendisini; polis, savcı, kamu görevlisi vb. tanıtıp korku ve tehdit ile sizden para göndermenizi isteyen kişileri dikkate almayın. Gerekli durumlarda kolluk kuvvetleri ile irtibata geçin.

 

6. Gelen SMS ve Mobil bildirim mesajlarındaki alıcı ve tutar bilgilerini dikkatlice okuyup, tanımadığını kişilere transfer işlemi yapılıyorsa işleme onay vermeyin. 

7. Son olarak herhangi bir şüphe duyduğunuzda Hangi Bankayı kullanıyorsanız onu aramaktan çekinmeyin. Ulaşılabilir telefon numaralarını önceden kayıt edin…