Sosyal Medya

Genel

Koronavirüs Google’a Sıçradı, Google Çalışanında Koronavirüs Tespit Edildi

Koronavirüs Google'a Sıçradı, Google Çalışanında Koronavirüs Tespit Edildi. Koronavirüs tespit edilen Google Hindistan çalışanı...

Google bir çalışanın Koronavirüs testlerinin pozitif çıktığını doğruladı

Koronavirüs Google’a Sıçradı, Google haberi doğruladı.

İtalya ve İran gibi ülkeler ölümcül koronavirüs yayılımını kontrol altına almak için uğraşırken; Hindistan 100’den az vaka kaydeden ülkelerden biridir. Bununla birlikte, önemli bir gelişmede, Google Hindistan dün gece Bengaluru ofisinde çalışan bir çalışanın COVID-19 için pozitif test edildiğini doğruladı.

Google yaptığı açıklamada, tüm çalışanların 13 Mart Cuma günü ofis dışında evden çalışmasını istediğini söyledi:

“Bangalore ofisimizden bir çalışanın COVID-19 teşhisi konduğunu doğrulayabiliriz. Herhangi bir belirti geliştirmeden önce birkaç saat boyunca Bangalore ofislerimizden birindeydiler. Dikkatli olunca, Bengaluru ofisindeki çalışanlardan bugün için (Cuma) evden çalışmalarını istiyoruz.”

Şirket ayrıca, enfekte kişiyle temas halinde olan diğer çalışanlardan kendi kendine karantinaya almaları ve sağlıklarını dikkatlice takip etmeleri istemiştir.

CNBC  tarafından alınan dahili bir e-postada; şirketin mühendislik müdürü ve Bangalore site lideri Anand Rangarajan, enfekte çalışanın yurtdışına seyahat ettiğini
ancak geri döndükten sonra tarama testini geçtiğini söyledi. 
Buna rağmen daha sonra rahatsızlandığı ve ondan sonra yapılan koronavirüs testinden pozitif çıktığı belirtildi.

“Google çalışanı yurtdışına seyahat ettikten sonra virüse yakalanmış ve 9 Mart Pazartesi günü RMZ ofisinde bulunmuş, herhangi bir belirti göstermemiş ve sıcaklık taramasını geçmiştir.

Birkaç saat sonra, Google çalışanı kendini iyi hissetmemiş ve eve dönmeye karar vermiştir. Daha sonra devlet tarafından yetkilendirilen bir hastanede taranmış, hükümet tarafında karantina altına alınmıştır ve bugün COVID-19 tarafından enfekte olduğu doğrulanmıştır. Google çalışanı ile iletişim halindeyiz ve desteğimizi sunuyoruz.” denildi.

Bu hafta başlarında Dell Hindistan’da da iki çalışanın koronavirüs testleri pozitif çıkmıştı.