Sosyal Medya

Android

Google Android Oreo Go Sürümünü Duyurdu, Özellikleri Neler?

Google Android Oreo Go Sürümünü Duyurdu, Özellikleri Neler? Google Mayıs Ayında verdiği sözü tuttu ve Android Oreo Go Edition'ı duyurdu.

Google Düşük Bütçeli Akıllı Telefonları da Düşünüyor. Android Oreo Go Edition !!!

Google Android Oreo Go Sürümünü Duyurdu, Android OREO GO Özellikleri Neler? 1GB’den daha az RAM’e sahip telefonlar için tasarlanan işletim sisteminin özellikleri neler? 

Google, düşük kaliteli telefonlar için Android Oreo Go sürümünü piyasaya sürdü. Google bu yılın mayıs ayında Google I/O etkinliğinde vaat ettiği, nispeten düşük bütçeli – bir anlamda RAM fakiri akıllı cihazlar için özel olarak tasarlanmış bir Android Sürümünü nihayet piyasaya sürdüğünü açıkladı.

Bugün itibariyle, “Android Go (Oreo sürümü)” cihaz üreticileri ve geliştiricileri tarafından kullanılmaya başlandı.

Android Go’nun arkasındaki önerme oldukça açık.512MB veya 1GB RAM’li telefonlarda daha iyi çalışacak şekilde tasarlanmış bir Android Oreo yapısı. Kıyaslama yapmaya kalktığında optimize edilmiş Android GO belki 4G Pixel 2, 3GB iPhone X, Galaxy Note 8 6GB gibi performans sunamayabilir.

Aynı işletim sistemini hem amiral gemisi telefonlarda hemde düşük bütçeli akıllı telefonlarda kullandırmak oldukça zor tabi. Ancak Google bu konunun üstesinden geldiğini söylüyor.

Android Oreo işletim sistemini bazı Google Uygulamalarının kullandırılması ve yapılandırılması konusunda bazı düzenlemeler de içeriyor. Uygulamaların bu işletim sistemine göre tasarlanmış olanları Youtube Go gibi Wi-Fi üzerinden dosyaları indirmek için özelliklere sahiptir. Bazı durumlarda “Go” Sürümleri normal varyantlarından daha küçüktür.

Android Go Uygulama Büyüklükleri

Daha küçük uygulamalar ve daha ince işletim sistemi, yeni bir telefonda varsayılan olarak alınan depolama alanını yarıya indirebilir.

Go’nun Oreo sürümünde “performans ve depolama iyileştirmeleri” de var – ve bunu her Android telefon için isteyeceğinizi düşünüyor olabilirsiniz. Ancak bu durum pekte doğru değil. Bir uygulamayı daha az depolama alanı kapsayacak şekle getirmek için optimize etmek bazı sık kullanılan özelliklerden de feragat etmek anlamına gelebilir. Ayrıca uygulamalarının açılış süreleri daha da uzun sürebilir. Amiral gemisi telefonlarda bu durumlar kesinlikle kabul edilemez.

Özellikle Mobil Veri kullanımınızı optimize edeceğiniz yeni uygulama Google Datally’i de bu paket içinde yer alıyor.

Android Oreo GO, Android 8.1 Özelliklerini özellikle 1 Milyardan fazla nüfusu ile dikkat çeken ve orta seviye Android cihazların cenneti olan Hindistan gibi ülkelerdeki Android Memnuniyetini üst seviyeye getirecektir.

TheVerge