Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

KPMG Türkiye’de 2023 yılında 300 yeni mezun göreve başladı

“Yeni Mezun Programı” kapsamında yetenek havuzunu her yıl gençlerle genişletmeye devam eden KPMG Türkiye, bu yıl da 300 genci istihdam etti.

KPMG Türkiye’de 2023 yılında 300 yeni mezun göreve başladı

“Yeni Mezun Programı” kapsamında yetenek havuzunu her yıl gençlerle genişletmeye devam eden KPMG Türkiye, bu yıl da 300 genci istihdam etti.

Ülkemizde yaklaşık 2 bin kişiye doğrudan istihdam sağlayan KPMG Türkiye, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da yetenek havuzunu gençlerle genişletmeye devam etti. Üniversiteden yeni mezun olan 300 genç bu yıl, KPMG Türkiye’nin “Yeni Mezun Programı” kapsamında iş başı yaparak kariyer hayatlarına atıldı.

Şubat – Eylül 2023 tarihleri arasında kariyer sayfaları üzerinden yaklaşık 15 bin kişinin başvuru yaptığı yeni mezun işe alım sürecinde, yaklaşık 9 bin genç değerlendirmeye alındı. Online genel yetenek ve İngilizce sınavlarını geçen gençler ile farklı online değerlendirme testleri ve mülakatlar da yapıldı. Süreci başarıyla geçen gençler teknik eğitimlerini de tamamladıktan sonra KPMG Türkiye bünyesinde çeşitli pozisyonlarda istihdam edildi.

 

İşe başlayan yeni mezun gençlerin yaş ortalaması 23

 

Ağırlıklı olarak üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi bölümleri mezunları olmak üzere yönetim bilişim sistemleri, istatistik, aktüerya gibi bölümlerden işe alımlar gerçekleştirildi. Bu yıl işe alınan 300 gencin yüzde 51’i erkek, yüzde 49’u kadın olurken yaş ortalaması ise geçen yılki gibi 23 oldu. Kendisini sürekli genç yetenekler ile güçlendiren KPMG Türkiye’de genel yaş ortalaması ise böylelikle 29 oldu.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan KPMG Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Neslihan Çakıt,

“Bu yıl yaklaşık 15 bin başvuruyu yoğun ve titiz bir değerlendirme sürecinden geçirdik. Programımız geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine büyük ilgi gördü. KPMG olarak gençlerin gücüne ve yeni bakış açılarına güveniyoruz. Genç arkadaşlarımızın şirketimize ve müşterilerimize yapacakları katkıları görecek olmanın heyecanı yaşıyoruz. Önümüzdeki yıllarda da bu programımız üzerinden yetenek havuzumuzu gençler ile genişletmeye devam edeceğiz.” dedi.